Terug naar overzicht

Regenboogstickers van COC Limburg beklad met hakenkruizen

Op diverse stickers van COC Limburg zijn hakenkruizen aangebracht. De stickers waren door een onbekende geplakt in de buurt van de Brusselse poort in Maastricht. Uit onderzoek blijkt dat er ongeveer 10 stickers beklad zijn met een hakenkruis.

Veiligheidscoördinator John Niessen van COC Limburg ontving in eerste instantie een melding over één bekladde sticker met een hakenkruis. Uit onderzoek, met een lid van het speciale politieteam Roze In Blauw Limburg, blijkt het te gaan om 10 bekladde stickers.

In de loop van de afgelopen dagen zijn er meerdere meldingen binnengekomen over de hakenkruizen. Personen uit de LHBTI-gemeenschap geven aan geschokt te zijn; de stickers kwamen vervelend en dreigend over. Het hakenkruis verwijst voor veel mensen naar de Tweede Wereldoorlog. Tijdens deze oorlog zijn, onder andere, duizenden homoseksuelen afgevoerd naar werkkampen en vermoord.

Niessen heeft, in zijn functie als veiligheidscoördinator, aangifte gedaan van dit voorval bij de politie Limburg. Tevens is er een melding gedaan bij Anti Discriminatie Voorziening Limburg en Roze In Blauw Limburg. De stickers zijn inmiddels door Roze in Blauw Limburg verwijderd.

[Bron/Foto’s: COC Limburg]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC?