Terug naar overzicht

Roze Agenda voor Groningse burgemeester

Vrijdag 9 oktober neemt de Groningse burgemeester Peter den Oudsten tijdens een feest van COC Groningen & Drenthe de Roze Agenda in ontvangst. In het plan heeft de belangenvereniging beschreven waar zij de komende jaren mee aan de slag wil gaan.

“We zijn de afgelopen twee jaar gegroeid van zeven naar zeventig vrijwilligers”, aldus voorzitter Kris van der Veen van COC Groningen & Drenthe. “En dat is nodig, want er valt nog een hoop te doen als het gaat om de sociale acceptatie van transgenders, lesbo’s, homo- en biseksuelen.”

Voorlichting

“Nog te weinig scholen vragen ons om met schoolklassen in gesprek te gaan over seksuele diversiteit en genderidentiteit”, zegt Van der Veen. “Terwijl juist dat gesprek zo van belang is om te zorgen voor een veilig klimaat voor alle jongeren.”

COC Groningen & Drenthe organiseert activiteiten voor jongeren, maar ook voor asielzoekers, veilige en ontspannen momenten om samen te komen. De COC-vereniging presenteert vrijdagavond eveneens de film The Box Groningen om jongeren hierover te informeren.

“We hopen daarmee jongeren die in de knel zitten het gevoel te geven dat ze niet alleen zijn”, aldus Van der Veen.

Transgenders

Voor COC Groningen & Drenthe zijn de lange wachtlijsten bij de genderkliniek van het UMCG een doorn in het oog.

“Transgenders moeten op dit moment bijna twee jaar wachten voor zij in behandeling kunnen gaan. Dat duurt echt veel te lang”, stelt Van der Veen vast. “Vooral omdat het besluit in behandeling te gaan vaak vooraf is gegaan van een lange periode van onzekerheid, twijfel en vaak ook depressie.”

Feestelijk programma

COC Groningen en Drenthe - ThinkStraight

Op #ThinkStraight, het gratis toegankelijke feest van COC Groningen & Drenthe dat plaats zal vinden in het Platformtheater (Boterdiep 46) zullen om 20.00 onder meer Vrouw Holland en Dolly Bellefleur optreden. Naast de burgemeester zal ook voorzitter Tanja Ineke van COC Nederland aanwezig zijn.

Voor meer informatie – zie: Facebook-COCGroningen.

[Bron: COC Groningen & Drenthe – Foto burgemeester Peter den Oudsten: CC-Evertjan Hannivoort]