Terug naar overzicht

Roze Zaterdag 2017 in ’s-Hertogenbosch en Oss

De regenboogsteden ’s-Hertogenbosch en Oss hebben de eer in 2017 Roze Zaterdag te mogen organiseren. Dat werd tijdens Roze Zaterdag in Maastricht bekend gemaakt door de Stichting Roze Zaterdag Nederland. Direct na de bekendmaking betraden wethouder Eric Logister (’s-Hertogenbosch) en René Peters (Oss) het podium.

Beiden gaven aan trots te zijn dat de campagne om samen in 2017 Roze Zaterdag te mogen organiseren tot dit succes heeft geleid.

“Wat is mooier voor een Regenboogstad dan de Roze Zaterdag toegewezen te krijgen. Het is een uitgelezen kans om LHBT-emancipatie in onze eigen stad uit te dragen. We gaan er een fantastische dag van maken. De uitdaging blijft om het niet bij deze ene dag te laten. LHBT-emancipatie moet duurzaam landen. Daar zetten we ons persoonlijk voor in.”

Regio

De initiatiefnemers hebben in het voorbije half jaar hard gewerkt aan het programma voor 2017. Naast de traditionele feestelijke Roze Zaterdag die in ’s-Hertogenbosch wordt gehouden organiseren zij in 2017 een aantal bijzondere activiteiten in de hele regio.

Dat de regio – gemeenten Boxtel, Uden en Veghel – bij de activiteiten betrokken worden, wordt door de Stichting Roze Zaterdag zeer gewaardeerd. Ook is de stichting bijzonder gecharmeerd door het idee om de parade te laten plaatsvinden op het water van de Binnendieze en het Bossche Broek en het organiseren van een etalagewedstrijd rond het thema ‘voor jou’ voor basisscholen in Oss en ’s-Hertogenbosch. De stichting hoopt ook op een landelijke uitstraling richting de land- en tuinbouwsector door de aandacht die gegeven zal worden voor ’s-Hertogenbosch als Agrifood Capital en voor ‘roze’ boeren.

Thema

Met het thema ‘ROZE ZATERDAG voor jou!’ wordt in 2017 zichtbaar gemaakt wat ’s-Hertogenbosch, Oss en de regio kenmerkt: namelijk de gastvrijheid en gemoedelijkheid, het Bourgondische karakter en dat we weten hoe we een feestje moeten vieren. Maar ook dat het belangrijk is dat Roze Zaterdag door iedereen gevierd wordt.

In 2017 eindigt voor ’s-Hertogenbosch en Oss de periode waarin zij Koplopergemeente en Regenboogstad waren. Een mooi moment om de diversiteit in het leven met elkaar te vieren. Twee uitgangspunten zullen leidend zijn in het Roze Jaar: ‘voor iedereen’ en ‘met de regio’.

2016

Roze Zaterdag wordt volgend jaar gehouden in Amsterdam, de stad waar dan ook EuroPride georganiseerd wordt.

[Bron: RZN & gemeenten ’s Hertogenbosch en Oss]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!