Terug naar overzicht

ROZE ZATERDAG in DEN BOSCH

Zaterdag 24 juni vindt de 40ste Roze Zaterdag plaats, dit keer in Den Bosch. Met vanaf 10.00 uur in de binnenstad een programma vol entertainment, bezinning, cultuur, activisme, optredens, toespraken en feesten – met vanaf 12.30 uur een Regenboogbotenparade.

Vrijdagavond wordt de dag alvast ingeluid met een XL-editie van Pretty in Pink op de Markt.

Een domper op de feestvreugde is het annuleren van de traditionele oecumenische kerkdienst in de Sint-Janskathedraal door bisschop De Korte. Voor wie daar behoefte aan heeft: het is wél mogelijk om op zaterdagmorgen (9.00-10.00 uur) in de Sint-Jan een roze kaarsje te branden… De roze viering zelf vindt nu vanaf 10.00 uur plaats in de protestante Grote Kerk, zo’n 200 meter verderop.

Zaterdag begint in de binnenstad om 11.00 uur een info- en kunstmarkt. Gelijktijdig begint op het Kerkplein een programma vol entertainment, dans en bezinning en om 12.00 uur begint het programma met dj’s, optredens en toespraken op de Parade.

Om 12.30 uur beleeft den Bosch een wel heel eigen Pride Parade: de Regenbotenparade. Samen vormen de boten de kleuren van de regenboogvlag.

Om 19.00 uur wordt de dag afgesloten met een Slotshow op de Markt.

Zondag 25 juni zijn de Markt en de Parade het domein van The Day After.

[Bron/Illustratie: Roze Zaterdag 2017 Den Bosch/Oss]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!