Назад к обзору

Би в образе - министр обращает внимание на бисексуальность

Onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Landelijk Netwerk Biseksualiteit (LNBi) toont aan dat de groep biseksuelen weliswaar in omvang misschien wel de grootste seksuele minderheid is, maar ze is ook het meest onzichtbaar. Meer dan 10 procent van de Nederlanders identificeert zich als biseksueel, maar slechts enkelen durven hiervoor openlijk uit te komen. Tot ruim 50 procent van de bimannen houdt dit bijvoorbeeld angstvallig verborgen voor zijn partner.

De brochure en de expositie geven levendige voorbeelden van de diversiteit van biseksuelen. Naast de problemen die worden ervaren, spreekt vooral de kracht en het doorzettingsvermogen tot de verbeelding.

Hoe kijken biseksuelen aan tegen relaties? Hoe reageert de omgeving? Wat als de partner het hoort? Hoe zit het met biseksualiteit in een andere cultuur? Hebben alle bi’s een heterorelatie en doen ze het alleen zo af en toe eens met het eigen geslacht? Of is bi zijn eigenlijk ook maar een hokje dat niet past?

Allemaal vragen waarop de expositie beknopt en de brochure uitgebreide antwoorden geven.

De verhalen bieden herkenning aan iedereen die (wel eens) te maken heeft met biseksuele gevoelens. En ze geven inzicht in een leefwereld die voor veel anderen uitsluitend bekend is van vooroordelen.

De brochure is gerealiseerd als samenwerkingsproject van de Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) en het LNBi, met steun van het ministerie van OCW. De expositie kwam tot stand via een samenwerking van het LNBi en het IHLIA en is mede mogelijk gemaakt door steun van COC Nederland.

Bi in Beeld – opening door demissionair minister Van Bijsterveldt

Би в образе - министр обращает внимание на бисексуальность
Datum: donderdag 31 mei 2012 – aanvang 20.30 uur
Locatie: IHLIA in de OBA – Oosterdokskade 143 te Amsterdam

De tentoonstelling Bi in Beeld zal tot eind juli te bezichtigen zijn bij het IHLIA. Daarna zal deze op diverse andere plekken in het land ter beschikking komen.