Назад к обзору

Poz&Proud в туре - старт 28 ноября Роттердам

Donderdag 28 november is de kick off van de Poz&Proud on Tour-campagne in het Ro Theater in Rotterdam. De tour trekt tot de zomer van 2014 door het land met thema-avonden voor homomannen. De campagne is een samenwerking van de Hiv-vereniging Nederland (HVN), Poz&Proud en het COC.

Tijdens Poz&Proud on Tour wordt op een ontspannen en informatieve manier gepraat over seks. Met openhartige interviews en volop ruimte voor discussie en het stellen van vragen. Seks tussen mannen staat op deze avonden centraal. Onderwerpen zijn: de lusten & lasten van de anus, seks op drugs & alcohol en hoe seks zonder condoom ook veilig kan zijn.

Waarom organiseert Poz&Proud in samenwerking met het COC deze tour? Toralt Deinum, coördinator: Als club van en voor homomannen met hiv merken we dat er nog veel misverstanden en vooroordelen over ‘ons’ bestaan. En andersom. Dat leidt tot een verkramptheid binnen de homogemeenschap die nergens voor nodig is. Er is dan wel een verschil in hiv-status: er zijn veel meer overeenkomsten tussen homo’s met en zonder hiv.

Poz On Tour - Op z'n ZwitsersDe campagne begint in Rotterdam met een avond genaamd Op z’n Zwitsers (hoe seks zonder condoom ook veilig kan). Tijdens deze avond staat het Zwitsers standpunt centraal en komen experts en homomannen aan het woord over de impact van de hiv-behandeling op het tegengaan van hiv-overdracht. Hierdoor kan onder bepaalde voorwaarden seks zonder condoom ook veilig zijn. Ook wordt er gepraat over PrEP. Dit is een hiv-medicijn dat iemand die hiv-negatief is kan nemen om zichzelf te beschermen tegen een hiv-infectie. In Amerika is het al beschikbaar, en het zal nog een tijdje duren eer het hier ook wordt ingezet om de verdere verspreiding van hiv een halt toe te roepen.

Gasten zijn onder meer: documentairemaker Patrick Bus, onderzoeker Janneke Bil en hiv-internist Ineke van den Ende (Erasmus Medisch Centrum). Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met COC Rotterdam.

Kick Off – Poz&Proud on Tour – Op z’n Zwitsers
Datum:
donderdag 28 november 2013 – 20.00-22.15 uur
Locatie: Ro Theater, William Boothlaan 8 te Rotterdam
Toegang gratis

De tour duurt zeker tot de zomer van 2014 en Poz&Proud zal verspreid over het land de informatieavonden organiseren. Na de kick-off op 28 november in Rotterdam volgen Maastricht (januari), Den Haag (februari), Zwolle/Arnhem (maart), Leeuwarden (april), Nijmegen (mei) en Eindhoven (juni). Voor de tweede helft van 2014 zijn nog geen data gepland, maar bij succes zal de tour worden verlengd.

De campagne is een samenwerking tussen Hiv Vereniging Nederland, Poz&Proud, verschillende COC-lidverenigingen en COC-NL.

Voor actuele informatie – zie: Poz&Proud On Tour.

[Bron/Illustratie: Poz&Proud]