Terug naar overzicht

Save the date: COC’s verkiezingsdebat op vrijdagavond 3 februari!

Zet vrijdagavond 3 februari alvast in je agenda: tijdens COC’s verkiezingsdebat gaan de kopstukken uit de Haagse politiek in debat over LHBTI-kwesties voor de komende Kamerverkiezingen. Het debat vindt plaats in de Rode Hoed in Amsterdam onder leiding van Clairy Polak (voorheen Nieuwsuur).

Praktische gegevens:

COC’s verkiezingsdebat, vrijdag 3 februari, aanvang 20.00 uur, De Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam. Toegang is gratis en je hoeft je niet aan te melden, dus kom op tijd want bij vorige debatten was de zaal altijd vol. Fijn als je je aanmeldt op Facebook, je vrienden uitnodigt en het evenement deelt.

Moet de wettelijke bescherming tegen discriminatie worden uitgebreid of juist beperkt? Welke maatregelen willen de politici tegen geweld? Hoe willen ze zorgen voor meer acceptatie op scholen, in biculturele-, religieuze- en andere kringen? Hoe denken ze over een expliciet verbod op LHBTI-discriminatie in de Grondwet, over een goede wettelijke regeling voor meerouderschap en over afschaffing van geslachtsregistratie? En wat kan Nederland doen voor LHBTI’s in landen waar ze worden vervolgd of zelfs vermoord?

Dat soort vragen staan centraal tijdens het verkiezingsdebat. Meer informatie volgt in de loop van januari. De Tweede Kamerverkiezingen zijn op 15 maart 2017.

[Bron: COC  Foto: Ronald Plasterk (PvdA), Jolande Sap (GroenLinks), Alexander Pechtold (D66) en Jeanine Hennis (VVD) luisteren naar een vraag uit de zaal tijdens COC’s verkiezingsdebat 2012 (Geert van Tol)]