Terug naar overzicht

SOA Prikactie bij COC Zwolle

Op zaterdag 29 september a.s. organiseren GGD IJsselland en COC Zwolle voor de tiende keer een SOA Prikactie tijdens een uitgaansavond. Van 23.00 tot 1.00 uur kan iedereen zich bij in het pand van COC Zwolle gratis en anoniem laten testen op SOA’s en informatie krijgen over veilig vrijen. Ook kun je je gratis laten vaccineren tegen hepatitis B.

“Jongeren weten te weinig over SOA”, zegt Harriette van Buel-Bruins van GGD IJsselland. “En ze vinden het vaak eng om naar de GGD te gaan. Wij merken dat na speciale acties zoals deze, onze drempel voor hen is verlaagd. Het is niet eng of raar maar juist heel verstandig om je te laten testen. Het levert ons nieuwe 'klanten' op en zij helpen zichzelf en anderen. We werken een extra avond, maar doen het graag want als GGD bereik je daarmee jonge mensen die je anders minder snel had gezien.”

In december is het zes jaar geleden dat COC Z

http://exbacksms.com How to win back your ex

wolle en GGD IJsselland samen voor het eerst een SOA Prikactie organiseerden. Dit wordt de tiende actie op de bovenverdieping van het COC- pand.

“De belangstelling is elke keer groot”, zegt voorzitter Ilja de Jong van COC Zwolle. ”Homojongeren blijken het een prima combinatie te vinden: een avondje stappen en meteen iets vragen over SOA, je laten vaccineren of een afspraak maken voor een SOA-test op een ander moment.”

Ook op de benedenverdieping van het pand, in het café, zijn op 29 september medewerkers van de GGD om informatie te geven. Daar vindt op dat moment een themafeest plaats: het Oktoberfest. Meer informatie kun je vinden op de site van COC Zwolle.

GGD SOA Prikactie bij COC Zwolle

Datum: zaterdag 29 september 2012 – 23.00-01.00 uur
Locatie: COC-pand – Kamperstraat 17 te Zwolle

zp8497586rq