Terug naar overzicht

Start publieksstemming kandidaten Roze Lieverdje

De kandidaten voor het Roze Lieverdje van 2016 zijn bekend. Het Roze Lieverdje is een tweejaarlijkse prijs die door GroenLinks Amsterdam wordt uitgereikt aan een Amsterdammer die zijn/haar sporen verdiend heeft in de strijd voor de LHTB-emancipatie in Amsterdam.

Uit vele tientallen nominaties heeft de jury Krzysztof Dobrowolski-Onclin, Döne Fil, Ellie Lust, BeyonG Veldkamp en L’HBTQ Magazine als kandidaten gekozen. Het is nu aan de Amsterdammers om via een internetstemming te bepalen wie het Roze Lieverdje van 2016 wordt. Vanaf vandaag kan gestemd worden via RozeLieverdje.nl – zie daar ook voor meer informatie over de kandidaten.

Roze Lieverdje 2016 - presentatie genomineerden Luna Lunettes - Paleis van de Weemoed - 4 februari 2016

Om je keuze te helpen bepalen wordt op donderdag 4 februari vanaf 20.00 uur een kennismakingsbijeenkomst met de genomineerden georganiseerd in Paleis van de Weemoed (Oudezijds Voorburgwal 15 te Amsterdam). In een wervelend programma zullen Luna Lunettes en Hans Verhoeven op hun geheel eigen wijze de kandidaten voorstellen en aan de tand voelen.

Zondag 14 februari, Valentijnsdag, wordt de prijs uitgereikt op het Spui om 15.00 uur aan de voet van zijn grote broer. Op donderdag 4 februari kan iedereen nader kennismaken met de kandidaten tijdens een evenement, gepresenteerd door Luna Lunettes.

Samen met de LHBT-gemeenschap zet GroenLinks in Amsterdam zich in om de positie, sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHTB’s te verbeteren. GroenLinks Amsterdam steunt hun emancipatie actief, onder andere met het Roze Lieverdje.

De eerdere winnaars van het Roze Lieverdje zijn:

* In 2006: Pater Jan van Kilsdonk
* In 2008: Karin Spaink
* In 2010: De vrijwilligers van undergrounddisco de Trut
* In 2012: Dolly Bellefleur
* In 2014: Lady Galore

De jury van het Roze Lieverdje bestaat uit Rocco Piers (voorzitter), Tania Barkhuis, Simion Blom, Dirk van Bergen, Servaz van Berkum, Wim van Boxtel, Matthieu Hemelaar, Marie-Anne van Reijen en Ella Weggen.

[Bron/Foto: GroenLinks Amsterdam]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!