Terug naar overzicht

Steun LHBTI’s in Marokko – stuur nu een kaart!

Steun LHBTI’s in Marokko en stuur nu een kaart aan de lesbische meiden Sanaa en Hajar via AllOut. Die oproep doet het COC samen met de Marokkaanse LHBTI-beweging en AllOut. Sanaa en Hajar dreigen veroordeeld te worden omdat ze elkaar hebben gekust.

allout-kaartenactie-marokkaanse-meiden-november-2016-heel-kleinKlik HIER om de meiden een kaart te sturen. Met de kaartenactie willen de Marokkaanse LHBTI-beweging, AllOut en het COC de meiden een hart onder de riem steken en de situatie voor LHBTI’s in Marokko aan de kaak stellen.

Homoseksuele handelingen zijn strafbaar in Marokko. De maximale gevangenisstraf is drie jaar. De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat de autoriteiten de strafwet ook echt toepassen.

Op dit moment staan in de Marokkaanse stad Marrakesh twee tienermeiden terecht, omdat ze elkaar hebben gekust. Sanaa (16) en Hajar (17) werden door familieleden aangegeven. Die hadden een foto onder ogen gekregen waarop te zien is hoe de meiden elkaar op het dakterras van Sanaa’s ouderlijk huis kusten. Vrijdag 9 december horen ze wat hun straf is.

Ondertussen zitten nu ook twee mannen in Marrakesh in voorarrest vanwege homoseksuele handelingen. Een 70-jarige Spanjaard en een Marokkaanse man van in de twintig werden door de schoonmaakster van het hotel waar ze verbleven in bed betrapt.

COC Nederland onderhoudt nauw contact met de Marokkaanse LHBTI-beweging over de rechtszaak en de ontwikkelingen in Marokko. In overleg met de lokale beweging wordt bekeken welke acties vanuit ons land verder ondernomen kunnen worden om de belangen van LHBTI’s in Marokko optimaal te behartigen.

[Bron: COC NL – Illustratie: AllOut]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!