Terug naar overzicht

Stille Dorst – afstudeerfilm over biculturele LHBT'er

Maandag 2 juli gaat Stille Dorst in Zeist in première. De afstudeerfilm van regisseur Claire Zhou vertelt het persoonlijk verhaal van een biculturele homoman over angst, zelfacceptatie en bevrijding. De filmpremière is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van COC’s Bob Angelo Fonds.

Stille Dorst is een korte film over Tarik, een 32-jarige Marokkaanse man, die alleen bij een vakantiehuisje op de Veluwe terecht komt om de scheiding met zijn vrouw te ontlopen. Wanneer vervolgens de waterleiding van het huis niet blijkt te werken, komt Jonas, de verhuurder van het huisje, langs om hem te repareren. Vanaf dat moment wordt Tarik geconfronteerd met gevoelens die hij zijn hele leven al heeft onderdrukt.

Claire Zhou (1996) is een talentvolle, afgestudeerde regisseur aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze heeft de film Stille Dorst gemaakt om een persoonlijk verhaal te vertellen over geïnternaliseerde angst, zelfacceptatie en bevrijding. Ze is zelf LHBT en van biculturele afkomst en wilde deze film maken om de zichtbaarheid van mensen die LHBT en van biculturele afkomst zijn te bevorderen. Bij deze film heeft ze specifiek gekozen voor een Marokkaanse man, omdat ze geïnspireerd raakte door gesprekken met Nassiri Belaraj, organisator van de Marokkaanse Boot tijdens de Canal Parade in Amsterdam. Zhou benadrukt echter dat ze hoopt dat mensen inzien dat het verhaal van Tarik zich bij elke etnische groep kan afspelen en ook afspeelt achter gesloten deuren. Ze wil met de film vooral duidelijk maken dat het okay is om LHBT te zijn, los van je achtergrond.

De hoofdrollen in Stille Dorst worden gespeeld door Mouad Ben Chaib (Tarik) en Joshua Albano (Jonas). Mouad Ben Chaib (1984) is een energieke talentvolle (stem)acteur die bezig is om grote stappen te zetten in de Nederlandse filmindustrie. Als geboren en getogen Amsterdammer met Marokkaanse wortels is hij iemand die zich graag in zijn rol inleeft en zich ook in elke rol wil verdiepen als acteur om zo een personage zo levendig mogelijk te maken. Hij heeft gespeeld in onder andere Gangsterdam, een film van Rutger Hauer (Frans/Nederlandse coproductie) en vertolkt de hoofdrol in de speelfilm De Boodschap, die later dit jaar zal worden uitgebracht. Joshua Albano (1994) is een talentvolle, afgestudeerde acteur aan de toneelacademie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij is te zien in onder andere Voetbalmaffia (tv-serie) en Selma Ann Louis (DeLaMar Theater).

Première Stille Dorst

In aanwezigheid van regisseur Claire Zhou en de acteurs – een unieke mogelijkheid om de makers van deze indrukwekkende film te ontmoeten.

  • Datum: maandag 2 juli 2018
    • inloop vanaf: 18.30 uur
    • vertoning vanaf: 19.00 uur
    • naborrel: 19.30-20.30 uur
  • Locatie: Hotel-Theater Figi – Het Rond 2 te Zeist
  • Toegang is gratis!

Wil jij hier bij zijn? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en reserveer een plaatsje op de gastenlijst.

De première van deze film is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van COC’s Bob Angelo Fonds.

[Bron/Illustraties: Claire Zhou]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC?