Terug naar overzicht

Straight-test: ‘Homo als scheldwoord moet kunnen’

AVRO en COC testen sinds afgelopen maandag hoe tolerant – hoe straight – Nederland is tegenover holebi’s en transgenders. Bijna vierduizend mensen vulden de afgelopen dagen de vragenlijst in op straight.avro.nl en coc.nl. Nog niet gedaan?

Doe hier de test van AVRO en COC

De volledige testresultaten komen zaterdag aan de orde in het AVRO-programma Amsterdam Gay Pride – Canal Parade (7 augustus, 21.30 uur, Ned. 3). Daarin doen Cornald Maas en Abdellah Dami verslag van de mooiste momenten van de Pride.

‘Dat ‘homo’ als scheldwoord zo breed geaccepteerd is, is geen goed nieuws voor mensen die daar dagelijks mee geconfronteerd worden,’ zegt voorzitter Vera Bergkamp van COC Nederland). ‘Voor middelbare scholieren is het continue gescheld vaak een reden waarom ze niet uit de kast durven te komen’.
Straight-test: ‘Homo als scheldwoord moet kunnen’
De vraag hoe straight Nederland is, staat ook centraal op de boten van AVRO en COC die morgen meevaren in de Canal Parade. Op de boot van het COC laat de belangenorganisatie zien wat zij doet om Nederland toleranter te maken. Hetero’s en homo’s worden opgeroepen om zich aan te sluiten en zélf in actie te komen. Er is COC’s Jong&Out boot, met lesbische meiden en homoseksuele jongens tot en met 18 jaar (www.jongenout.nl) en een boot met oudere homo’s en lesbo’s van het Consortium Roze 50+ (www.rozezorg.nl).