Terug naar overzicht

Strijders voor de Liefde

Inde week van de Gay Pride – een feest waar iedereen trots is op zijn of haar vrijheid om de partner te kiezen die men zelf wil – zendt de NTR de documentaire ‘Strijders voor de Liefde’ uit waarin Sipke Jan Bousema in binnen- en buitenland op zoek gaat naar de mannen en vrouwen die een dagelijkse strijd moeten leveren om hun liefde openlijk en veilig te mogen uiten.

Een grote inspirator voor documentairemaker Sipke Jan Bousema is Harvey Milk, de eerste openlijk homoseksuele politicus in de Verenigde Staten. Harvey Milk maakte vrijheid voor homoseksuelen in de Verenigde Staten mogelijk door mensen, homo’s en hetero’s, met elkaar te verbinden. Wie zijn de Harvey Milks van deze tijd?
 
Sipke Jan zoekt in de film naar het belang van de Gay Pride in Nederland en zet dat af tegen de situatie in andere landen. Van hoever zijn Nederlandse LGBT’s (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgenders) al gekomen? En hoe groot is het contrast met de vele LGBT’s wereldwijd in landen waar zo’n feest ondenkbaar is?
 
Sipke Jan bezoekt feesten, manifestaties en demonstraties wereldwijd, in

how to lose weight

landen waar gestreden wordt voor gelijke rechten, zoals Zuid-Afrika, Azerbeidzjan, maar ook dichter bij huis, in een land als Kroatië. Hij ontmoet mensen die openlijk strijden voor (homo-)acceptatie. Hij zoekt uit wie zij zijn en waarom ze deze strijd voeren; waar ze mee worstelen; wat de gevaren zijn en wie of wat ze sterkt in hun strijd; en hoe ze de toekomst zien.
 
‘Strijders voor de Liefde’ komt tot stand met steun van Hivos, de ontwikkelingsorganisatie die homo-activisten wereldwijd ondersteunt in hun strijd voor eerlijke kansen en gelijke rechten. ‘Strijders voor de Liefde’ is een idee van Marieke Slinkert en Sipke Jan Bousema en wordt geproduceerd door Dijkwerk en SJB Media in opdracht van de NTR.
 
Strijders voor de Liefde
Uitzending: donderdag 2 augustus 2012 om 21.40 uur Ned. 3
Herhaling: zaterdag 4 augustus 2012 om 23.55 uur Ned. 3
Meer informatie op de sites:
NTR.nl
Strijders voor de Liefde
 
[Bron: NTR]

zp8497586rq