Terug naar overzicht

Tilburg - 'Onderste steen boven HOP-beleid'

De Tilburgse homobeweging is blij met de reactie van burgemeester Vreeman die al om opheldering gevraagd heeft aan de korpschef over de ontruimingsactie op de homo-ontmoetingsplaatsen bij Tilburg de afgelopen week.

Giovanni Nijenhuis, directeur van Embrace Pink, en Frans de Bruijn van COC Tilburg, zeggen in een gezamenlijke verklarring:

‘Het is goed dat de burgemeester de zaak onderzoekt. We werken intensief samen met de afdeling veiligheid van de gemeente Tilburg en zullen de zaak uitvoerig bestuderen. De onderste steen moet boven. We willen dan ook deze week met burgemeester en politie om de tafel. Als blijkt dat er door politie nieuw beleid wordt gevoerd, leidt dit onherroepelijk tot actie’.

Personen die zich gedupeerd voelen door de actie van de politie afgelopen week, kunnen zich melden bij COC Tilburg en Embrace Pink.

De Tilburgse SP zal deze kwestie aan de orde stellen bij het Veiligheidsoverleg en SP-Kamerleden Ronald van Raak en Nathalie de Rooij stelden vragen al Kamervragen aan minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken.

Zie voor meer informatie ons dossier Veiligheid en discriminatie.