Terug naar overzicht

Transzoen voor technische dienst van Tangenborgh

Dinsdag 8 augustus ontvangt de technische dienst van Zorggroep Tangenborgh de Transzoen. Deze prijs van Transgender Netwerk Nederland is voor werkgevers die het voortouw nemen in transgendervriendelijk werkgeverschap. Wilma Lippolt  heeft haar werkgever hiervoor voorgedragen.

Geen belemmering

De technische dienst van Zorggroep Tangenborgh heeft – officieel – sinds 2013 één vrouw in dienst: Wilma. In 2013 vertelde Wilma aan haar leidinggevende  dat ze niet man was, maar vrouw. Ze werkte er al sinds 2000, maar niemand wist beter dan dat ze één van de mannen was. Dat was voor haar leidinggevende Danny Kok geen belemmering om zich van zijn meest transgendervriendelijke kant te laten zien en Wilma Lippolt uitstekend te ondersteunen in haar transitie.

Voor de lovende manier waarop de technische dienst van Tangenborgh Wilma Lippolt’s transitie op de werkvloer gestalte heeft gegeven, ontvangen zij op dinsdag 8 augustus De Transzoen. Met deze prijs wil Transgender Netwerk Nederland werkgevers in het zonnetje zetten die transgendervriendelijk werkgeverschap hoog in het vaandel hebben.

De Transzoen bestaat uit een glazen lichtsculptuur in de vorm van een hand, die de kleuren van de transgendervlag laat zien: lichtblauw, roze en wit. De prijs is gemaakt door kunstenares Katinka Waelbers.

Beste beentjes voor

Leidinggevende Danny Kok zal uit handen van TNN-bestuurslid Brand Berghouwer de Transzoen ontvangen. Danny Kok heeft met zijn inzet voor Wilma Lippolt laten zien hoe je als leidinggevende je transgender werknemers kan helpen bij de transitie op de werkvloer. Van uitwisseling met werkgevers die bekend waren met dit onderwerp tot kennismaking met andere trans personen, Danny Kok zette voor Wilma Lippolt zijn beste beentje voor.

[Bron/Foto’s: TNN]

Het COC vecht voor LHBTI-rechten. Vecht mee!