Terug naar overzicht

Utrecht: PvdA-bijeenkomst over aanpak van anti-homogeweld

Plaats:UtrechtDatum:10 december 2010Aanvang:19:30 uurLocatie:Buurthuis Don Bosco Spirit, Abel Tasmanstraat 88b, LombokKom

Paarse Vrijdag 10 december aanstaande houdt de PvdA een bijeenkomst over de aanpak van anti-homogeweld in Buurthuis Don Bosco Spirit in de Utrechtse wijk Lombok.

en praat mee over de vraag hoe er in de toekomst om zouden moeten worden gegaan met anti homogeweld. Zeven van de tien homo’s en lesbiennes wordt geconfronteerd met verbaal of fysiek geweld. Gedrag dat voor de PvdA onacceptabel is.

Op deze ‘Paarse vrijdag’ – waarbij homoseksuele leerlingen van meer dan honderd middelbare scholen medeleerlingen en docenten oproepen om op vrijdag 10 december paarse kleding te dragen – vragen wij specifieke aandacht voor bovenstaande problematiek. De PvdA strijd sinds jaar en dag voor homo-emancipatie en is van mening dat een homoseksueel, net als ieder ander, moet kunnen leven waar hij of zij wil.

Hoe kunnen politici, professionals uit het veld, hulpinstanties, jongeren en wijkbewoners de handen ineen slaan en hier een bijdrage aan leveren? Welke stappen kunnen en gaan er gezet worden met het oog op de toekomst?

Aanwezig zijn:
– Hans Spekman, Tweede Kamerlid PvdA
– Ahmed Marcouch, Tweede Kamerlid PvdA
– Gilbert Isabella, fractievoorzitter PvdA Utrecht
– Wouter Neerings, landelijk COC

Kijk ook op de website van buurthuis Spirit.

Iedereen is van harte welkom. In verband met de organisatie wel graag even aanmelden: Bel 0900-9553 en houdt het reserveringsnummer 5728 en relatienummer bij de hand.