Terug naar overzicht

Valentijnsdag Kiss-in bij Russisch consulaat Den Haag

Op Valentijnsdag (op vrijdag 14 februari) organiseren het Roze Team van de PvdA-Den Haag, COC Haaglanden, GroenLinks-Den Haag en de Partij voor de Dieren een Valentijnsdag Kiss-in bij het Russisch Consulaat in Den Haag.

Zoveel mogelijk stellen gaan zoenend een signaal afgeven aan de Russische regering. Wees erbij! Met het roze zoenfestijn willen we op een liefdevolle manier protesteren tegen de omstreden anti-homowet van de Russische president Vladimir Poetin.

Organisator Wouter Booij heeft al twintig jongens en meiden gevonden die mee willen doen aan de zogeheten kiss-in. De roze Hagenaar hoopt dat er nog eens tientallen mensen tijd willen maken om komende vrijdag rond half een naar de consulaire afdeling van de Russische diplomatieke post komen.

De actie is voor iedereen. Belangenorganisaties en ander politieke partijen worden gevraagd mee te doen. Iedereen is welkom. Het gaat om het signaal wat we af willen geven: tolerantie en veiligheid voor LHBT’s.

“We willen laten zien aan de Russische vertegenwoordiging dat ze naast onze overweldigende schaatsprestaties bij de Olympische Spelen in Sotsji ook nog iets kunnen leren van onze roze vrijheid. Het moet echt een feest van de liefde worden”, vertelt schaatsfanaat Booij dolenthousiast.

Er valt in Den Haag zelf overigens ook nog veel te verbeteren. Met name op sommige middelbare scholen, mbo-instellingen en hogescholen is het nog lang niet altijd een normaal onderwerp om over te praten. “En ook daar vragen we aandacht voor”, zegt Booij..

VALENTIJNSDAG KISS-IN DEN HAAG
Datum:
Valentijnsdag – vrijdag 14 februari 2014 – 12.30-13.15 uur
Locatie: Russisch consulaat, Scheveningseweg 2 te Den Haag

[Bron: PvdA-Den Haag]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!