Terug naar overzicht

Verkiezingen in aantocht: GayVote.nl gelanceerd

‘Jij bepaalt op 2 maart of de provincie oog heeft voor de belangen van lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen en transgenders. Bovendien heb je invloed op de nationale politiek, want ook de Eerste Kamer staat op het spel. Stemmen dus!’, zegt Bergkamp over de website.
Verkiezingen in aantocht: GayVote.nl gelanceerd
Bergkamp lanceerde die tijdens de Nieuwjaarsreceptie van COC Nederland, de Gaykrant, ZijAanZij, Expreszo, LKP, Transgender Netwerk Nederland, COC Amsterdam, De Kringen en OUT TV, zondagmiddag in Amsterdam.

Homo-ontmoetingsplaatsen

Op GayVote staat bijvoorbeeld te lezen wat politieke partijen vinden dat er in de provincie moet gebeuren voor LHBT-jongeren, maar ook of ze willen dat de provincie zorgt voor veiligheid op homo-ontmoetingsplaatsen. Je vindt er profieltjes en foto’s van roze kandidaten die op 2 maart a.s. verkiesbaar zijn voor de Provinciale Staten en van kandidaten voor de Eerste Kamer.

Factor van betekenis

Uit onderzoek blijkt dat roze onderwerpen voor tweederde van de LHBT’s een rol spelen bij het bepalen van hun keuze in het stemhokje. Aangezien er in Nederland bijna één miljoen LHBT’s zijn, is de gay vote bij verkiezingen een factor van betekenis.

Gayvote.nl is een initiatief van COC Nederland i.s.m. De Gay Krant.