Terug naar overzicht

V/M-debat: Gender in de blender

Op donderdag 3 april a.s. vindt het volgende V/M-debat plaats – ‘Gender in de blender’, over hulpverlening aan transgenders en personen met een intersekse conditie. Hulpverleners en andere geïnteresseerden in emancipatie en diversiteit zijn deze middag van harte welkom!

Transgenders staan meer dan ooit in de publieke belangstelling. Met debatten op tv, onderzoeken, krantenartikelen en natuurlijk het KRO-programma ‘Hij is een zij’. In dit nieuwe programma van Arie Boomsa waar jonge transeksuelen zelf aan het woord komen over hoe hun leven en transitie. Ook over personen met een  intersekse conditie komen steeds meer berichten naar buiten: in de emancipatienota van het ministerie van OCW worden zij genoemd, maar ook personen met een intersekse conditie zelf laten meer en meer van zich horen.

Het V/M-debat presenteert daarom op donderdag 3 april a.s. een middag over hulpverlening en gender, die verder gaat dan de hokjes V/M. Met toonaangevende sprekers: Caroline van de Lagemaat (voorzitter van Transgender Netwerk Nederland), Miriam van der Have, (voorzitter Nederlands Netwerk Intersekse/DSD) en Thomas Wormgoor (coördinator Transvisie Zorg).

Als hulpverlener heb je in je opleiding meestal enkel iets geleerd over m/v-verschillen, maar vaak ben je onvoldoende geïnformeerd over de brede genderdiversiteit in de samenleving. Veel hulverleners hebben daarom vragen over hoe je cliënten die (mogelijk) transgender zijn of een intersekse conditie hebben kunt benaderen. Hoe zorg je voor goede bejegening? Welke vragen kun je stellen? En hoe kun je doorverwijzen voor specialistische zorg? Deze vragen staan centraal in dit V/M-debat, waarbij ook ruime aandacht is voor uw eigen vragen.

V/M-DEBAT ‘GENDER in de BLENDER’
Datum:
donderdag 3 april 2014 – 14.30-17.00 uur – inloop vanaf 14.15 uur
Locatie: Movisie – Catharijnesingel 47 te Utrecht
Aanmelden: Stuur een e-mail naar [email protected]
Prijs: € 10,-, graag contant betalen aan de zaal

Het V/M-debat wordt georganiseerd door Movisie, Hogeschool Utrecht, U Centraal, De Kenniskring, Universiteit Leiden, De Tussenverziening en Altrecht Academie.

[Bron: Movisie]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!