Terug naar overzicht

VVD A'dam-raadslid Flos bestookt met haatmail

Dat bevestigt VVD-fractievoorzitter Eric van der Burg. De partij is niet van plan aangifte te doen, omdat van fysieke bedreigingen geen sprake is. ‘Wel van zeer onaangename teksten’, zegt Van der Burg: ‘In de sfeer van vuile flikker’.

Robert Flos

schreef voor zijn partij de notitie Kies roze_, waarin tal van idee├źn staan om het homoleven in de stad te stimuleren om daarmee van Amsterdam weer de Gay Capitol van Europa te maken. Zie voor meer informatie over de notitie de website van VVD-Amsterdam.

De meeste aandacht ging uit naar de homo-ontmoetingsplaatsen, die volgens de VVD officieel aangewezen moeten worden als gedoogzones voor buitenseks. Borden zouden argeloze voorbijgangers moeten waarschuwen, terwijl de politie er wordt ingezet tegen ‘potenrammers’. Om veilige seks te stimuleren zouden er ook condoomautomaten bij de zones moeten komen.

‘De discussie heeft zich versmald tot de zones’, zegt Van der Burg. ‘En de kritiek wordt veel te veel op de man gespeeld. Daarom hebben wij besloten even een rustpauze in te lassen. In de raad kunnen wij toch geen meerderheid vinden voor dit voorstel’.

De stroom mails en telefoontjes kwam vooral op gang na een uitzending van _Het Debat op 1 met Andries Knevel en Jacobine Geel bij de EO/NCRV, waar Flos in discussie ging met homovoorman Siep de Haan. De kritiek op Flos is overigens niet alleen afkomstig van notoire homohaters, ook in de homoscene zelf wordt fel gereageerd. Flos wordt verweten de homo’s een slechte naam te bezorgen.

Voor meer informatie zie:

Debat over Homo-ontmoetingsplaatsen