Terug naar overzicht

'Walk of Love' door Utrechtse binnenstad

Op zaterdag 21 mei organiseren COC Midden-Nederland en Midzomergracht Festival voor de eerste keer een ‘Walk of Love’. Een kleurrijke en opvallende optocht dwars door de Utrechtse binnenstad. Iedereen die de boodschap ‘everyone has the right to love and be loved’ omarmd is van harte welkom om mee te lopen.

Met de ‘Walk of Love’ willen de organisatoren op positieve wijze de liefde vieren, in al haar diversiteit, en zoeken met deze tocht verbinding met alle Utrechters, midden in de Utrechtse binnenstad.

“Homo, hetero, bi, lesbisch of transgender: iedereen heeft recht op de liefde!” is de boodschap. In de week van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homo/Bi/Intersekse/Transfobie (17 mei), vragen de organisatoren hiermee op een opvallende manier aandacht voor seksuele en genderdiversiteit.

“De grootste regenboogvlag van Nederland vormt het middelpunt van de stoet”, aldus Joost de Vries van het Midzomergracht Festival.

De ‘Walk of Love’ start zaterdag 21 mei a.s. op het Utrechtse Domplein om 12.30 uur en eindigt tegen 14.00 uur op het Jacobskerkhof.

“We nodigen juist niet alleen de LHBT-gemeenschap uit om mee te lopen, maar ook iedereen, individuen en organisaties, die zich verbonden voelen met onze positieve boodschap”, aldus vicevoorzitter Simon Timmerman van COC Midden-Nederland. Ook alle politiek partijen in de Utrechtse gemeenteraad hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen. Inmiddels heeft gemeente Utrecht laten weten dat wethouder Kees Diepeveen namens het college zal deelnemen aan de ‘Walk of Love’.

Voor de volledige route en aanvullende informatie – zie Walk of Love/Facebook.

[Bron/Illustratie: COC Midden-Nederland/Midzomergracht Festival]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!