Terug naar overzicht

Wandeling in Groningen uit protest mishandeling lesbisch stel

In Groningen wordt zondag 17 april een ‘wandeling voor liefde en respect’ gehouden. Aanleiding daarvoor is de zware mishandeling twee weken geleden van twee vrouwen, na een avondje stappen. De wandeling door de binnenstad is een initiatief van de Partij voor de Dieren in Groningen.

De wandeling begint zondag om 11.00 uur op de Grote Markt en gaat via de Oosterstraat waar de vrouwen werden mishandeld. De tocht duurt ongeveer drie kwartier en wordt op de Grote Markt afgesloten. Bij de start van de wandeling zal burgemeester Peter den Oudsten het woord voeren. Terug op de Grote Markt zal voorzitter Jantine Doornbos van COC Groningen & Drenthe een toespraak houden en aansluitend het startsein geven voor het knuffel/zoenmoment.

Diverse organisaties hebben toegezegd mee te lopen. Daaronder ook de gemeenteraadsfracties van D66 en de VVD. De fracties van de ChristenUnie, de PvdA en de Stadspartij Groningen ondersteunen de actie, maar zijn niet aanwezig.

Ook Café De Kast, waar de vrouwen uit waren geweest voor ze werden mishandeld, roept haar gasten op mee te lopen. Daarnaast is er zaterdagavond een bijeenkomst in De Kast waar de wethouder en een vertegenwoordiger van de politie bij aanwezig zijn.

Naar aanleiding van de mishandeling heeft burgemeester Den Oudsten op maandag 11 april jl. een gesprek gehad met de politie en COC Groningen & Drenthe. Er is een actieplan opgesteld om iets te doen aan de onveiligheidsgevoelens van LHBT’s. Er wordt onder meer onderzocht of er betere camera’s in het uitgaansgebied kunnen komen. De politie gaat een protocol opstellen om discriminatie in welke vorm dan ook tijdens het uitgaan adequater aan te pakken. Ook wordt gepoogd meer mensen die slachtoffer zijn van discriminatie aangifte te laten doen.

Voor meer informatie – zie: Wandeling voor Liefde en Respect-Facebook.

[Bron: Partij voor de Dieren – Foto Colourful Kiss: CC-Leonardo Veras]

Zie ook: Mishandeling lesbisch stel Groningen afschuwelijk

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!