Terug naar overzicht

Wensouderbijeenkomst met lid Staatscommissie

Op zondagmiddag 15 januari organiseert Meer dan Gewenst een hele dag over roze ouderschap, met een vertoning van de documentaire GayBabyboom en Wilma Eusman (zie foto), lid van de Staatscommissie Herijking Ouderschap, die zal toelichten wat het onlangs uitgebrachte rapport van deze commissie voor roze wensouders betekent.

De wensouder-informatiebijeenkomst bestaat uit drie onderdelen:

gay-babyboom-documentaire-van-pim-mookhoek-heel-kleinDeel 1 – vanaf 11.15 uur – GayBabyboom
Vertoning van de documentaire GayBabyboom van regisseur Pim Mookhoek over een lesbisch stel dat op zoek gaat naar een bekende donor. Na de documentaire (50 min) is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Voor meer informatie – zie GayBabyboom-Facebook. De documentaire wordt overigens ook op donderdag 12 januari vanaf 21.05 uur op NPO3 uitgezonden en regisseur Pim Mookhoek is op woensdag 11 januari een van de gasten bij Jinek (NPO1, vanaf 23.05 uur).

staatscommissie-herijking-ouderschap-cover-eindrapport-7-december-2016-kleinDeel 2 – vanaf 12.30 uur – Staatscommissie
De Staatscommissie Herijking Ouderschap presenteerde op 7 december jl. het rapport Kind en ouders in de 21ste eeuw aan minister Ard van der Steur. In dit rapport stelt de commissie voor om het familierecht aan te passen o.a. op het gebied van meerouderschap en draagmoederschap (en nog veel meer). Het COC noemde het rapport een ‘historische overwinning voor kinderen en ouders in meeroudergezinnen’ en ‘een doorbraak in het familierecht waar het COC al jaren voor pleit’.

Wat houdt het rapport precies in voor roze gezinnen en voor roze wensouders? Wilma Eusman was lid van de commissie en komt het rapport toelichten speciaal voor de achterban van Meer dan Gewenst!

Deel 3 – vanaf 13.30 uur – Wensouderbijeenkomst
Wensouderbijeenkomst bedoeld voor paren van gelijk geslacht en singles met een kinderwens. Het wordt een combinatie van veel informatie, het stellen van vragen en het uitwisselen van gedachten. Ervaringsdeskundigen zullen hun verhaal vertellen, en er zal aandacht zijn voor de juridische kant en wat er uit onderzoek naar roze gezinnen blijkt. De bijeenkomst is bedoeld voor LHBT’s met een kinderwens, maar ook  hetero’s die een roze gezin willen zijn van harte welkom!

Meer dan Gewenst – Wensouderbijeenkomst

  • Datum: zondag 15 januari 2017 – zaal open vanaf 11.00 uur
  • Locatie: Amsterdams Lyceum – Valeriusplein 15 te Amsterdam
  • Aanmelden: deelname aan deel 1 en 2 is gratis (mail ons wel even als je wilt komen!). Deelname aan deel 3 kost € 15,- (plus € 1,50 reserveringskosten). Met dit bedrag steun je Meer dan Gewenst. Aanmelden kan via TicketJames. Aan de deur kunnen ook kaarten gekocht worden voor € 20,-.

[Bron: Meer dan Gewenst – Foto Wilma Eusman: Facebook]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!