Terug naar overzicht

Winq viert jubileum met Autumn Ball

Op 29 oktober viert Winq Magazine zijn tienjarig jubileum met de eerste Nederlandse editie van het Autumn Ball. Het verschijnen van de 72ste editie van het gay minded magazine is een mijlpaal en reden genoeg voor een feest met prijsuitreikingen.

In Londen vond het Spring Ball, gekoppeld aan de internationale Winq-editie al eerder plaats. Maar nu heeft de Nederlandse Winq zijn eigen versie: het Autumn Ball – een jaarlijks terugkerend event.

Tijdens dit black-tie evenement in het onlangs geopende W Hotel reikt Winq awards uit aan vier personen die op toonaangevende en unieke wijze een verschil hebben gemaakt of kleur hebben gegeven aan de samenleving waarin wij leven. In de vier categorieën – de pijlers van Winq – worden vier Winq Awards uitgereikt.

De categorieën en genomineerden zijn:

PEOPLE: Frans Timmermans, Joep Lange en Boris Dittrich.
CULTURE: Joop van den Ende, Erwin Olaf en Ivo van Hove.
FASHION & DESIGN: Jonathan Christopher,Marcel Wanders en Jan Taminiau.
TRAVEL: Spuiten en Slikken op Reis, Rob van Helvoort (Midden-Oosten Reizen) en Jelle Brandt Corstius.

Oprichter en hoofdredacteur Edwin Reinerie: “Ik ben trots dat Winq in 10 jaar tijd is uitgegroeid tot het grootste Nederlandse gay magazine met een bewezen internationale kwaliteit. Het magazine is nu echt volwassen geworden en daarom kunnen wij met recht en reden tijdens ons Autumn Ball een viertal Winq Awards uitreiken aan de vrijzinnige denkers en smaakmakers van Nederland. Nu al merken wij hoe nerveus de genomineerden zijn, over hun kansen op zo’n prestigieuze publieksprijs.”

Op het Autumn Ball worden nog meer awards uitgereikt. Naast de Winq Awards, reikt Workplace Pride (een met Winq bevriende non-profit stichting die zich inzet voor diversiteit op de werkvloer) zijn jaarlijkse Leadership Awards uit aan bedrijven en organisaties die seksuele en genderdiversiteit hoog in het vaandel voeren.

Zie HIER voor praktische informatie over Winq Autumn Ball.

[Bron/Illustratie: Winq]

Het COC vecht voor LHBT-rechten. Vecht mee!