Op Valentijnsdag (14 februari) wordt om tien uur ‘s morgens bij het Lieverdje op het Spui de winnaar bekend gemaakt.
De drie genomineerden hebben allen hun sporen verdiend in de homo-emancipatie. Het zijn pater Jan van Kilsdonk, Ossama Abu Amar, oprichter van Café Habibi Ana, het eerste Arabische homocafé ter wereld, en Tania Barkhuis, de nieuew directeur van COC Amsterdam.
De jury bestaat uit de vijftien roze kandidaten van GroenLinks in stad en stadsdelen. Marijke Vos, wethouderskandidaat in Amsterdam en Tweede Kamerlid, en GroenLinks Amsterdam-lijsttrekker Maarten van Poelgeest reiken op Valentijnsdag aan de winnaar het eerste Roze Lieverdje uit.
Aansluitend vindt de presentatie plaats van het tweede Roze Manifest, opgesteld door de roze kandidaten van GroenLinks voor de deelraads- en gemeenteraadverkiezingen van 7 maart 2006.
Het Roze Manifest bevat de uitwerking van GroenLinks Amsterdam op het thema seksuele diversiteit en homo-emancipatie.
In dit tweede Roze Manifest pleit GroenLinks onder meer voor een grootscheeps tolerantie- en voorlichtingsoffensief seksuele diversiteit in het onderwijs, meer opvang en steun voor homoseksuele (allochtone en autochtone) jongeren, bestrijding van geweld tegen homo’s prioriteit bij politie en justitie; uitbreiding preventie, slachtofferhulp en daderconfrontatie, een homomuseum en het bestemmen van een deel van De Oeverlanden voor cruisen.
Het eerste exemplaar van het nieuwe Roze Manifest wordt door de initiatiefnemers Mathieu Heemelaar, Fjodor Molenaar en Astrid Kuiper, resp. GroenLinks-lijsttrekkers in de stadsdelen Westerpark, Centrum en Zeeburg, aangeboden aan de drie genomineerden voor het Roze Lieverdje.
Zie voor meer informatie het Roze Manifest II van GroenLinks Amsterdam.