COC & De werkvloer

Veel mensen brengen een groot deel van de week op hun werk door. Het is daarom belangrijk dat de werkvloer een prettige en veilige omgeving is. Alleen dan kunnen mensen floreren. Dit vraagt om inclusief beleid en een bedrijfscultuur die dit omarmt. COC zet zich hier, samen met werknemers en werkgevers, voor in.

COC leden zijn op bezoek bij een bedrijf om te praten over inclusiviteit

Dit is hoe COC verschil maakt

Binnen steeds meer bedrijven worden er Pride netwerken opgericht. Dit zijn netwerken van medewerkers die zich inzetten voor een veilige en fijne werkomgeving voor iedereen. COC ondersteunt deze netwerken en helpt hen effectiever en slagvaardiger te zijn. Als onderdeel van een partnerschap zijn we sparringpartner van HR, management en medewerkers en geven we inspirerende workshops en presentaties. Daarnaast kijken we mee op externe communicatie – hoe lhbti+vriendelijk zijn bijvoorbeeld campagnes, wat zijn de valkuilen waar je voor moet oppassen, en hoe maakt je als bedrijf maatschappelijke impact? Bovendien denken we mee met de vraag hoe je als bedrijf pinkwashing kunt voorkomen. Samen maken we de wereld een stukje beter en inclusiever

Dit is waarom aandacht zo belangrijk is

Lhbti+personen ervaren nog altijd meer discriminatie op de werkvloer dan niet lhbti+personen. Geregeld ervaren zij discriminatie in contact met externen, zoals klanten, patiënten of werkgevers. Ten opzichte van 2013 is er zelfs sprake van een toename. Wel zien we een afname van ervaren discriminatie bij het zoeken naar werk. Maar er is nog veel te verbeteren.

COC leden zitten samen aan een tafel om te praten over de mogelijkheden van een samenwerking over inclusiviteit
COC leden zitten samen aan een tafel met een bedrijf om te praten over een samenwerking over inclusiviteit
Dit heeft COC al bereikt

COC ondersteunt bedrijven en werknemers op verschillende manieren. Zo zitten we om tafel met werkgevers en adviseren we over inclusief beleid, ondersteunen we Pride netwerken bij bedrijven en pleiten we voor betere wet- en regelgeving voor onze community. Dit doen we nooit alleen: samen met bedrijven, medewerkers en met partners zoals het Transgender Netwerk en stichting Meer dan Gewenst werken we aan een inclusievere wereld. We vieren successen, zoals de instelling van bijzonder geboorteverlof in 2020 door HEMA, waardoor alle werknemers die een kindje in het gezin verwelkomen dankzij bijvoorbeeld een draagmoeder of adoptie, aanspraak kunnen maken op dezelfde verlofduur.

Wat kan ik doen?

Samenwerken

Graag ondersteunen we bedrijven als onderdeel van een bredere samenwerking, waarin we inzetten op gezamenlijke maatschappelijke impact. Benieuwd of COC voor jullie de juiste partner is? Lees verder op onze partnerschap pagina.

Partnerschappen

Werkgevers & Pride Netwerk

Ben je werknemer en zou je graag een Pride netwerk willen opzetten in jouw organisatie? We gaan graag met je in gesprek. Neem hiervoor contact met ons op via [email protected]

HR & Inclusief beleid

Met een inclusiever beleid trek je betere werknemers aan, ga je ziekteverzuim tegen, en houd je talent vast. We denken graag met je mee. Neem hiervoor contact met ons op via [email protected]

PR, marketing & inclusieve campagnes

Maak je (Pride)campagnes inclusiever én effectiever. Wil je sparren over de juiste aanpak? Neem hiervoor contact met ons op via [email protected]

Bondgenoot

Bondgenoten zijn cruciaal voor een veilige werkomgeving. Hoe ben je, als collega of als werkgever, een goede bondgenoot? Wij denken graag met je mee. Neem hiervoor contact met ons op via [email protected]

Doneren

Ondersteun de lhbti+emancipatie zowel nationaal als internationaal met een donatie aan COC. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, of doneer eenvoudig via Loongift, Benevity, GlobalGiving, Bright Funds.

Doneren kan hier

Veelgestelde vragen

Ik ben bang dat mijn bedrijf nog niet alles voldoende op orde heeft, voordat ik met jullie kan zitten.

We helpen je de eventuele eerste stappen te zetten richting een inclusiever beleid. We zijn er om de eerste onzekerheden weg te nemen.

Ik heb een Pride-actie opgezet onder collega's en wil de opbrengst graag doneren aan COC

Wat goed dat je dat hebt gedaan en dat je de opbrengst wilt doneren. Je kunt met ons contact opnemen, en we helpen je graag verder.

Ik voel me gediscrimineerd op mijn werk

Dat is niet de bedoeling. Hier vind je meer informatie over wat je kunt doen in zo’n geval, of neem contact met ons op via [email protected] en we helpen je verder.

Ik wil graag doneren aan het COC, kan dat?

Dat kan. Onze donatiepagina vind je hier, of neem contact met ons op voor vragen.

Kunnen jullie meehelpen / meekijken met ons HR-beleid?

Goed dat je hieraan werkt! We geven graag advies, neem vooral contact met ons op.

Mijn bedrijf opereert internationaal, is COC dan alsnog een geschikte partner?

Jazeker! Wij werken ook internationaal. Neem contact met ons op via [email protected] om naar de mogelijkheden te kijken.

Wat zijn de mogelijkheden voor samenwerking van mijn bedrijf met COC?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden. In onze samenwerkingen leveren we dan ook altijd maatwerk. Neem contact met ons op, en we kijken samen verder.

We hebben aan COC gedoneerd, mogen we dat noemen in onze externe/interne communicatie?

Ja dat mag, maar laat het ons van tevoren graag even weten via [email protected]. Zo kunnen we eventuele communicatie op elkaar afstemmen.

We zijn bezig in kaart te brengen hoe wij het doen op gebied van inclusie en diversiteit, kunnen jullie ons helpen?

Wat goed! Neem contact met ons op via [email protected], en dan kunnen we je verder helpen.

We zoeken een spreker voor een evenement, kunnen jullie helpen?

Goed dat je aandacht besteed aan onderwerpen gerelateerd aan de lhbti+ gemeenschap. Neem contact met ons op via [email protected], dan helpen we je verder.

Foto credits © Isabell Janssen