COC & Werkvloer

Voor veel bedrijven is het fijn om een sparringpartner te hebben met wie ze over de lhbti+-gemeenschap kunnen praten. Dit kan bijvoorbeeld gaan over beleidsvraagstukken zoals transitie verlof en administratie, maar ook over reclame, advertenties en het risico op pinkwashing. COC is daarom de ideale partner voor bedrijven om ze op de juiste, inclusieve koers te helpen en houden. Waarom? Een inclusief bedrijf doet het op het gebied van werkplezier simpelweg een stuk beter.  Daarnaast moedigen we bedrijven aan om ook hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen en zich in brede zin in te zetten voor lhbti+ acceptatie en emancipatie. We denken graag mee hoe we samen het verschil kunnen maken.

Hoe neem ik contact op met COC?
COC leden zijn op bezoek bij een bedrijf om te praten over inclusiviteit

Dit is hoe COC het verschil maakt

Binnen steeds meer bedrijven worden er lhbti+ netwerken opgericht. Ze worden vaak ERGs of BERGs genoemd: (Business) Employee Resource Groups. Dit zijn netwerken van medewerkers die zich inzetten voor een veilige en fijne werkomgeving voor iedereen. COC ondersteunt deze netwerken binnen bedrijven. Zo helpen we pride netwerken om effectiever en slagvaardiger te zijn. We voeren ook gesprekken met managementteams, geven workshops of organiseren presentaties voor teams. Ook kijken we mee naar externe communicatie – hoe lhbti+ vriendelijk is bijvoorbeeld je campagne, wat zijn de valkuilen waar je voor moet oppassen, en hoe maakt je het meeste impact? Bovendien denken we mee met de vraag hoe je als bedrijf pinkwashing kunt voorkomen. Samen maken we de wereld een stukje beter en inclusiever.

Dit is waarom aandacht zo belangrijk is

Of je nou een consument bent, een overheidsinstelling, een onderwijsorganisatie of een multinational – iedereen is onderdeel van de maatschappij, heeft impact en draagt verantwoordelijkheid. Daar vallen bedrijven ook onder. De families die we zien in reclames, de gezichten die hangen boven het make-up schap– ze hebben allemaal impact op ons gedrag. 

Daarnaast kunnen werknemers hun identiteit niet simpelweg thuis achterlaten, ze moeten zich ook op de werkvloer veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. Het is meerdere malen bewezen dat een lhbti+ vriendelijk beleid voor aanzienlijk minder ziekteverzuim zorgt.

COC leden zitten samen aan een tafel om te praten over de mogelijkheden van een samenwerking over inclusiviteit
COC leden zitten samen aan een tafel met een bedrijf om te praten over een samenwerking over inclusiviteit
Dit heeft het COC al bereikt

We hebben al met meerdere bedrijven om de tafel kunnen zitten. Zo hebben we geholpen campagnes inclusiever én effectiever te maken. Doordat wij internationaal actief zijn, weten we precies hoe we een organisatie in de context van Nederland én de rest van de wereld kunnen zetten. Juist daarom leveren we altijd maatwerk en kijken we goed wat een organisatie precies nodig heeft. 

De interactieve bijeenkomst met het COC aan ons kantoor heeft onze ogen doen openen. We leerden zowel over het historisch perspectief als over de huidige uitdagingen die de inclusie van lhbti+ community in de weg staan. Binnen een veilige en open sfeer durfden collega’s zich kwetsbaar op te stellen en zichzelf en anderen te bevragen. Mede hierdoor werd er ter plekke een Pride Netwerk opgericht waar zich zowel medewerkers uit de community als collega’s die hierover willen leren bij aansloten.”

Country Equality, Diversity & Inclusion Leader, IKEA Netherlands

Samenwerken met COC Nederland is een waardevolle en positieve ervaring voor EVBox, en we zijn blij om al vijf jaar op een rij onderdeel te zijn van het PRIDE initiatief. COC’s toewijding om een veilige en inclusieve samenleving voor de lhbti+ gemeenschap te creëren, sluit volledig aan bij onze waardes, en we zijn trots hun missie te steunen.

Een van de hoogtepunten voor ons was een open discussie op ons kantoor, georganiseerd door COC. Het bracht ons waardevolle inzichten en meer bewustzijn rondom LGBTQIA+ issues. Dankzij hun advies over onze Pride campagnes hebben we 170 oplaadstations door Nederland opnieuw ontworpen. Onze samenwerking onderstreept het belang van diversiteit, rechtvaardigheid, gelijkheid en inclusie in alle aspecten van ons bedrijf en de samenleving.”

Wat kan ik doen?

Werkgevers & Pride Netwerk

Ben je werkgever en zou je graag een lhbti+ netwerk willen opzetten of ondersteunen? We staan klaar als sparringpartner. Neem vooral contact met ons op voor vragen.

Neem contact op

HR & Inclusief beleid

Met een inclusiever beleid ga je ziekteverzuim tegen. Vragen hoe je dat precies doet? Neem contact met ons op.

Neem contact op

PR, marketing & inclusieve campagnes

Maak je (pride)campagnes nog inclusiever én effectiever. Heb je vragen hoe je dat precies doet? Neem vooral contact met ons op.

Neem contact op

Bondgenoot

Als niet lhbti+ medewerker kun je een goede bondgenoot zijn door je uit te spreken. Zo maak ook jij het verschil. Weet je niet zeker hoe je dat moet doen? Neem contact met ons op.

 

Neem contact op

Doneren

Ondersteun de lhbti+ emancipatie zowel nationaal als internationaal met een donatie aan het COC. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, of doneer eenvoudig via Loongift, Benevity, GlobalGiving, Bright Funds.

Doneren kan hier

Samenwerken

Op zoek naar een langdurige vorm van bijdragen aan lhbti+ emancipatie? We bespreken graag de mogelijkheden voor samenwerkingen en partnerships.

Neem contact op

Belangrijk nieuws en publicaties

”Wij streven naar een ​ veilige, rechtvaardige en inclusieve werkomgeving binnen Nike EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika), waar alle werknemers hun authentieke zelf kunnen zijn. We waarderen COC al jaren als vertrouwde partner, adviseur, en als verbinder van de gemeenschap. Zo hebben we tijdens IDAHOBIT een educatieve panelsessie georganiseerd, waar een deskundige van COC aan deel nam. Onze samenwerking met COC helpt ons om door middel van educatie een ​​meer inclusieve werkomgeving te creëren.”

- Pride Network, Nike EMEA.

Veelgestelde vragen

Ik ben bang dat mijn bedrijf nog niet alles voldoende op orde heeft, voordat ik met jullie kan zitten.

We helpen je de eventuele eerste stappen te zetten richting een inclusiever beleid. We zijn er om de eerste onzekerheden weg te nemen.

Ik heb een Pride-actie opgezet onder collega's en wil de opbrengst graag doneren aan COC

Wat goed dat je dat hebt gedaan en dat je de opbrengst wilt doneren. Je kunt met ons contact opnemen, en we helpen je graag verder.

Ik voel me gediscrimineerd op mijn werk

Dat is niet de bedoeling. Hier vind je meer informatie over wat je kunt doen in zo’n geval, of neem contact met ons op via [email protected] en we helpen je verder.

Ik wil graag doneren aan het COC, kan dat?

Dat kan. Onze donatiepagina vind je hier, of neem contact met ons op voor vragen.

Kunnen jullie meehelpen / meekijken met ons HR-beleid?

Goed dat je hieraan werkt! We geven graag advies, neem vooral contact met ons op.

Mijn bedrijf opereert internationaal, is COC dan alsnog een geschikte partner?

Jazeker! Wij werken ook internationaal. Neem contact met ons op via [email protected] om naar de mogelijkheden te kijken.

Wat zijn de mogelijkheden voor samenwerking van mijn bedrijf met COC?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden. In onze samenwerkingen leveren we dan ook altijd maatwerk. Neem contact met ons op, en we kijken samen verder.

We hebben aan COC gedoneerd, mogen we dat noemen in onze externe/interne communicatie?

Ja dat mag, maar laat het ons van tevoren graag even weten via [email protected]. Zo kunnen we eventuele communicatie op elkaar afstemmen.

We zijn bezig in kaart te brengen hoe wij het doen op gebied van inclusie en diversiteit, kunnen jullie ons helpen?

Wat goed! Neem contact met ons op via [email protected], en dan kunnen we je verder helpen.

We zoeken een spreker voor een evenement, kunnen jullie helpen?

Goed dat je aandacht besteed aan onderwerpen gerelateerd aan de lhbti+ gemeenschap. Neem contact met ons op via [email protected], dan helpen we je verder.

Foto credits © Isabell Janssen