Partnerschappen

Het COC zet zich, ook samen met bedrijven, actief in voor een diverse en inclusieve samenleving. We doen dit in de vorm van partnerschappen, waarbij we samen kijken naar intern beleid, effectieve communicatie, en maatschappelijke impact. 

Hoe ziet een partnerschap eruit? 

Partnerschappen en samenwerkingen met COC kunnen verschillende vormen aannemen, dit is altijd maatwerk. Kennis, vertrouwen en betrokkenheid zijn hiervoor belangrijke ingrediënten. Dit betekent dat we bedrijven ondersteunen in hun leertrajecten om het HR-beleid te verbeteren, bijvoorbeeld door middel van workshops en presentaties. Ook helpen we bedrijven om echt impact te maken en daarmee hun Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-doelstellingen waar te maken. Daarnaast adviseren we over interne en externe communicatie, zowel rondom Pride-campagnes, maar ook de rest van het jaar. Samen zorgen we voor een goede match tussen intentie en impact.  

Eenmalige samenwerkingen zijn waardevol, maar emancipatie is nooit ‘klaar’. We zetten daarom het liefst in op duurzame, langdurige samenwerkingen. Dat betekent dat we elkaar eerst graag leren kennen, onderzoeken of er een match is en eventueel samen naar de toekomst kijken. We kijken er naar uit om dit samen met jou te verkennen. 

COC logo rood, roze en oranje
COC leden zijn op bezoek bij een bedrijf om te praten over inclusiviteit

Waarom COC? 

COC is dé lhbti+ organisatie van Nederland. Met meer dan 75 jaar ervaring, zijn wij de oudste nog bestaande lhbti+ vereniging in de wereld. We ondersteunen niet alleen tal van projecten en initatieven in Nederland, maar zijn ook internationaal een grote speler en actief in meer dan 35 landen wereldwijd. Bovendien heeft COC als een van de weinige lhbti+ organisaties officiele status bij de Verenigde Naties. Hiermee zijn we effectief en slagvaardig als het gaat om het bevorderen van mensenrechten voor lhbti+ personen in de hele wereld. 

Een samenwerking met COC richt zich vaak op een of meerdere van onderstaande aspecten: 

  1. Verbeteren intern beleid en HR doelstellingen
    Te denken valt aan: samenwerking op strategie om tot lhbti+ inclusief beleid te komen, waaronder het geven van presentaties, meeewerken aan beleidsstukken zoals personeelshandboek, meewerken aan aantrekkelijk werkgeverschap, etc
  2. Externe communicatie en PR doelstellingen
    Te denken valt aan: advies over advertentie-uitingen, persbericten, contacten met doelgroep, etc
  3. Realiseren van maatschappelijke impact en CSR doelstellingen
    Te denken valt aan: toewerken naar gezamenlijk geformuleerde (meerjarige) doelstellingen om impact te behalen

Wat hebben we voor bedrijven betekend? 

De afgelopen jaren hebben we met verschillende bedrijven mogen samenwerken.  

De Country Equality, Diversity & Inclusion Leader van IKEA Nederland vertelt:  

“De interactieve bijeenkomst met het COC aan ons kantoor heeft onze ogen doen openen. We leerden zowel over het historisch perspectief als over de huidige uitdagingen die de inclusie van lhbti+ community in de weg staan. Binnen een veilige en open sfeer durfden collega’s zich kwetsbaar op te stellen en zichzelf en anderen te bevragen. Mede hierdoor werd er ter plekke een Pride Netwerk opgericht waar zich zowel medewerkers uit de community als collega’s die hierover willen leren bij aansloten.”

De Employer Branding Specialist van EVBox Nederland:

“Samenwerken met COC is een waardevolle en positieve ervaring voor EVBox, en we zijn blij om al vijf jaar op een rij onderdeel te zijn van het PRIDE initiatief. COC’s toewijding om een veilige en inclusieve samenleving voor de LGBTQIA+ gemeenschap te creëren, sluit volledig aan bij onze waardes, en we zijn trots hun missie te steunen.  Een van de hoogtepunten voor ons was een open discussie op ons kantoor, georganiseerd door COC. Het bracht ons waardevolle inzichten en meer bewustzijn rondom lhbtiqa+ issues. Dankzij hun advies over onze Pride campagnes hebben we 170 oplaadstations door Nederland opnieuw ontworpen. Onze samenwerking onderstreept het belang van diversiteit, rechtvaardigheid, gelijkheid en inclusie in alle aspecten van ons bedrijf en de samenleving.

Wil je ook met COC samenwerken?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn om partner van COC te worden? We maken graag een afspraak. Elke samenwerking is namelijk uniek en sluit aan op de behoefte van het bedrijf. Het Pride Netwerk van Nike EMEA zegt hier het volgende over:

“Wij streven naar een ​ veilige, rechtvaardige en inclusieve werkomgeving binnen Nike EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika), waar alle werknemers hun authentieke zelf kunnen zijn. We waarderen COC al jaren als vertrouwde partner, adviseur, en als verbinder van de gemeenschap. Zo hebben we tijdens IDAHOBIT een educatieve panelsessie georganiseerd, waar een deskundige van COC aan deel nam. Onze samenwerking met COC helpt ons om door middel van educatie een ​​meer inclusieve werkomgeving te creëren.”

COC leden zitten samen aan een tafel om te praten over de mogelijkheden van een samenwerking over inclusiviteit

Met o.a. deze bedrijven werken we samen aan een inclusievere wereld

   

 

Wat kan ik doen?

Maatschappelijke impact

We vinden elkaar op een gezamenlijke doelstelling en visie. Samen kijken we hoe we dit kunnen vertalen in het realiseren van jullie maatschappelijk impact. Neem contact met ons op. 

Neem contact op

HR & Inclusief beleid

Met een inclusiever beleid trek je betere werknemers aan, ga je ziekteverzuim tegen, en houd je talent vast. We denken graag met je mee. Neem contact met ons op.

Neem contact op

PR, marketing & Inclusieve campagnes

Maak je (pride)campagnes inclusiever én effectiever. Wil je sparren over de juiste aanpak? Neem vooral contact met ons op.

Neem contact op

Werknemers & Pride Netwerk

Ben je werknemer en zou je graag een Pride netwerk willen opzetten in jouw organisatie? We gaan graag met je in gesprek. Neem contact met ons op voor vragen.

Neem contact op

Bondgenoot

Bondgenoten zijn cruciaal voor een veilige werkomgeving. Hoe ben je, als collega of als werkgever, een goede bondgenoot? Wij denken graag met je mee. Neem contact met ons op.

Neem contact op

Doneren

Ondersteun de lhbti+ emancipatie zowel nationaal als internationaal met een donatie aan het COC. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, of doneer eenvoudig via Loongift, Benevity, GlobalGiving, Bright Funds.

Donatie pagina

Veelgestelde vragen

Ik wil graag doneren aan het COC, kan dat?

Dat kan. Onze donatiepagina vind je hier, of neem contact met ons op voor vragen.

Ik heb een Pride-actie opgezet onder collega's en wil de opbrengst graag doneren aan COC

Wat goed dat je dat hebt gedaan en dat je de opbrengst wilt doneren. Je kunt met ons contact opnemen, en we helpen je graag verder.

Wat zijn de mogelijkheden voor samenwerking van mijn bedrijf met COC?

Er zijn veel verschillende mogelijkheden. In onze samenwerkingen leveren we dan ook altijd maatwerk. Neem contact met ons op, en we kijken samen verder.

Kunnen jullie meehelpen / meekijken met ons HR-beleid?

Goed dat je hieraan werkt! We geven graag advies, neem vooral contact met ons op.

We hebben aan COC gedoneerd, mogen we dat noemen in onze externe/interne communicatie?

Ja dat mag, maar laat het ons van tevoren graag even weten via [email protected]. Zo kunnen we eventuele communicatie op elkaar afstemmen.

We zoeken een spreker voor een evenement, kunnen jullie helpen?

Goed dat je aandacht besteed aan onderwerpen gerelateerd aan de lhbti+ gemeenschap. Neem contact met ons op via [email protected], dan helpen we je verder.

Mijn bedrijf opereert internationaal, is COC dan alsnog een geschikte partner?

Jazeker! Wij werken ook internationaal. Neem contact met ons op via [email protected] om naar de mogelijkheden te kijken.

We zijn bezig in kaart te brengen hoe wij het doen op gebied van inclusie en diversiteit, kunnen jullie ons helpen?

Wat goed! Neem contact met ons op via [email protected], en dan kunnen we je verder helpen.

Ik ben bang dat mijn bedrijf nog niet alles voldoende op orde heeft, voordat ik met jullie kan zitten.

We helpen je de eventuele eerste stappen te zetten richting een inclusiever beleid. We zijn er om de eerste onzekerheden weg te nemen.