Steun ons met een donatie

Het COC steunen kan op verschillende manieren. Zo kun je bijdragen door jezelf te zijn. Blijf als homoman hand in hand lopen op straat. Blijf als lesbische vrouw je vriendin een kus geven bij het afscheid op het station. Zeg er wat van als een trans persoon wordt uitgescholden op straat. 

Daarnaast kun je ook financieel bijdragen. Deze steun is net zo essentieel voor het COC, want dankzij deze bijdragen kunnen wij al sinds 1946 het verschil maken voor lhbti+ personen. Samen ondersteunen we zo initiatieven in de hele samenleving. 

Doneer voor een diverse en inclusieve samenleving

We zijn blij met alles, hoe groot of klein je financiële bijdrage ook is. Gelukkig is doneren zo gepiept via iDeal, of onze eigen Tikkie.

Via iDeal Via Tikkie

Maak je liever zelf een donatie over? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt je donatie overmaken naar NL84 ABNA 05188 61 457 t.n.v. COC Nederland.

Heb je gedoneerd?

Deel het dan vooral met vrienden, familie, kennissen, collega’s – wie dan ook! Jouw bijdrage motiveert anderen misschien om ook te doneren.

Doneren als bedrijf of werknemer(s)

Werknemers kunnen vaak via donatie-platformen zoals Global Giving of Benevity veilig en snel doneren aan COC. Check of jouw bedrijf ook is aangesloten bij een van deze platformen!

Wist je dat werkgevers ervoor kunnen kiezen om donaties door werknemers te verdubbelen? Veel bedrijven doen dit al. Zo is jouw euro dubbel zoveel waard, en ondersteun je de lhbti+gemeenschap twee keer zo veel! Doet jouw bedrijf dit nog niet? Neem dan contact met ons op via [email protected], dan kunnen we je hierover adviseren.

COC is onder andere bij de volgende donatie platformen aangesloten:

Is jouw bedrijf aangesloten bij een donatie-platform waar COC nog niet in opgenomen is?
Laat het ons dan weten, dan maken we het in orde!

groen, paars en geel COC logo
Dankzij jouw steun

Jouw bijdrage betekent veel voor ons. Niet alleen omdat we ons gesteund voelen, ook omdat we in actie kunnen komen. Zo kunnen we Gender & Sexuality Alliances (GSA’s) opzetten bij scholen, initiatieven zoals Paarse Vrijdag mogelijk maken en ondersteunen we de hele regenboog gemeenschap. Allemaal mogelijk dankzij jouw steun!

Dit kunnen we allemaal dankzij jouw donatie doen:

Internationaal in actie te komen

Zoals een samenwerking met de lhbti+ beweging in Vietnam. Hierin brachten we lokale initiatieven bij elkaar, en is er inmiddels een terugkerende conferentie met de titel Stronger Together.

Blijven lobbyen voor jouw belangen

Zoals de wijziging van Artikel 1 in de Grondwet. Hierdoor is discriminatie op basis van seksuele voorkeur verboden.

Een luisterend oor bieden

Zoals het COC Switchboard. Vrijwilligers staan hier klaar om via mail, telefoon of chat alle vragen of gedachten op te vangen vanuit de regenboog gemeenschap. Geen vraag is hen te gek. 

Slachtoffers van discriminatie en geweld ondersteunen

Zoals Monique de la Fressange die werd aangevallen op straat. De volgende dag hebben we haar meteen gebeld om te vragen of we iets konden doen.

Trainen van vrijwilligers

Zoals Aydin Karadag. Hij werkt in Den Haag bij Jong&Out, COC’s jongerengroep waar je op een veilige manier LHBTI-leeftijdsgenoten kunt ontmoeten.

Belangrijke initiatieven ondersteunen

Zoals die van Yaşar Gülmez. Hij heeft de Stichting Sirkaf opgericht, waar lhbti+ personen met een Turks Nederlandse achtergrond elkaar kunnen ontmoeten.

Kwetsbare groepen blijven helpen

Zoals Sonny Jermain. Hij kwam in 2017 als nieuwkomer naar nederland, omdat in Zimbabwe gay seks illegaal is. Inmiddels heeft hij een safe space opgezet voor Afrikaanse lhbti+ nieuwkomers.

Doneer, doe een bijdrage of help mee voor lhbti+ personen bij het COC.

Helpt ons dus heel erg! Door jouw bijdrage maak je een direct verschil voor iedereen in de regenboog gemeenschap. Bovendien gaat doneren ontzettend makkelijk via iDeal, of onze eigen Tikkie.

Veelgestelde vragen

Ik wil maandelijks vast doneren, hoe kan ik dat doen?

Je kunt dat doen via de donatiemodule op deze website. Maar voor de wat grotere donaties raden we je aan om een periodieke schenkingsovereenkomst aan te gaan, want dat levert je een fiscaal voordeel op. Alle informatie daarover vind je op deze pagina.

Ik wil mijn gift aftrekken van de belasting. Kan dat?

Het COC is een organisatie met een ANBI-status. Dit houdt in dat we ons als Algemeen Nut Beogende Instelling inzetten voor de samenleving. Giften voor ANBI’s zijn – vanaf een bepaalde drempelwaarde – van je inkomstenbelasting aftrekbaar. Het is overigens ook mogelijk een periodieke schenkingsovereenkomst met het COC aan te gaan en dan is geen drempelbedrag van toepassing. Je leest hier hoe je zo voordelig kunt schenken aan het COC.

Is het mogelijk om je contributie te voldoen via een overeenkomst?

Dat is helaas niet mogelijk. Mocht je vragen hebben, dan kun je ons altijd mailen!

Hoe kan ik als bedrijf doneren?

Je kunt hier doneren of neem hier contact met ons op. Meer informatie over onze samenwerkingen met bedrijven kun je hier vinden.

Kan ik (een deel van) mijn vermogen aan COC nalaten? Hoe regel ik dat?

Dat kan. Op deze pagina vind je hier meer informatie over, je kunt ook direct met ons contact opnemen via [email protected].

Ik wil een inzamelingsactie doen vanwege een speciale gebeurtenis

Ben je jarig, ga je trouwen of vier je het zoveeljarig samenzijn met je partner en wil je ter gelegenheid daarvan jouw vrienden en/of gasten een donatie laten doen aan het COC? Neem dan contact met ons op. Voor speciale gelegenheden maken we graag een Tikkie-link en QR-code voor je aan die je hiervoor kunt gebruiken. Als jouw inzamelingsactie voorbij is, dan koppelen we aan jou terug wat dit heeft opgebracht en dan kan jij de gulle gevers weer bedanken.

Ik heb een Pride-actie opgezet onder collega's en wil de opbrengst graag doneren aan COC

Wat goed dat je dat hebt gedaan en dat je de opbrengst wilt doneren. Je kunt met ons contact opnemen, en we helpen je graag verder.

Ik wil mijn donateurschap opzeggen

Natuurlijk vinden we het erg jammer als je opzegt, maar je kunt op elk moment je steun aan het COC stoppen. Vul het contact formulier in. Mocht je suggesties hebben om ons werk beter te doen, vermeld dit dan!

Wil je een bedrijfsdonatie doen?

Fijn! We werken graag met organisaties zoals jij samen.

Neem contact op

Op zoek naar de opties voor een nalatenschap?

We helpen je graag verder om naar de mogelijkheden te kijken.

Lees hier meer

Op zoek naar de opties voor een fonds op naam?

Laten we in gesprek gaan.  

Neem contact op