Met de nieuwe voorzitter
Dennis Boutkan
heeft het COC Amsterdam een specialist op het gebied van organisatieverandering en personeel in huis gehaald.
Boutkan is eigenaar van een organisatieadviesbureau en werkt als adviseur. Hij is actief bij het filmfestival De Roze Filmdagen, voorzitter van de Stichting Pink Media en geeft voorlichting op scholen over homoseksualiteit.
Ook de nieuwe penningmeester Adri van Hout is niet de minste. Van 1995 tot 2001 was hij penningmeester van COC Nederland, nu is hij penningmeester van verschillende organisaties waaronder de Hiv-vereniging Nederland en Villa Lila, het sociaal-cultureel centrum voor holebi’s in zijn woonplaats Nijmegen.
Verder is de nieuwe secretaris Lot van Bemmel organisator van vrouwenfeesten, bestuurslid van de stichting en vereniging De Trut en freelance marketingadviseur.
Algemeen bestuurslid Dick Koopman is vooral bekend door zijn aandeel in de strandclub Solaris in Bloemendaal, Studio 80 op het Rembrandtsplein en natuurlijk als bestuurslid van Stichting Nachtwacht Amsterdam, de voormalige nachtburgemeester van Amsterdam. Hij heeft in dit bestuur duidelijk de rol van de man van de creatieve concepten.
Al met al lijkt COC Amsterdam met dit bestuur een heel divers en zeer competent team te hebben gevormd waarmee een belangrijke stap is gezet naar de redding van de vereniging.
Het nieuwe bestuur ziet in dat dit geen makkelijke klus is. De vereniging verkeert in een penibele financiële situatie en heeft op dit moment geen horeca-gelegenheid, omdat het vorige bestuur het huurcontract van dat deel van het pand aan de Rozenstraat heeft opgezegd. Maar er is hoop. COC Nederland heeft de toezegging gedaan daar waar nodig met geld bij te springen en er zijn al gesprekken gaande om het hele pand te kopen.
Een meerderheid van de leden stemde gisteravond in met het verlenen van het mandaat aan het nieuwe bestuur om verder te gaan met de onderhandelingen met de eigenaar van het pand, de Albrechtstichting.
‘Aangezien de eigenaar van ons pand een aan het COC gelieerde stichting is, hebben wij er alle vertrouwen in dat wij tot overeenstemming met elkaar zullen komen. Als het pand aan de Rozenstraat eenmaal ons eigendom is, hebben wij de mogelijkheid de grootse plannen die we hebben te financieren en uit te voeren. Hiervoor is wel het een en ander nodig, waaronder een ingrijpende verbouwing van het pand en een verregaande professionalisering van de organisatie. Onze ambitie is om van het COC een moderne tent te maken die op sociaal, maatschappelijk, politiek, cultureel en uitgaansgebied een centrale rol gaat spelen, niet alleen voor Amsterdam maar ook landelijk en internationaal. Kernwoorden van het nieuwe bestuur zijn vernieuwing, verjonging en professionalisering. De deuren moeten weer open en er zijn geweldige mogelijkheden’, aldus Dennis Boutkan, de nieuwe voorzitter van COC Amsterdam.