Terug naar overzicht

LNBi en COC lanceren Nationale Bi-test

De test is ontwikkeld op basis van het Klein-Grid. Dit wetenschappelijke meetinstrument, ontwikkeld door de prominente Amerikaanse seksuoloog en pionier van de bi-beweging Fritz Klein (1932-2006), geeft inzicht in hoe biseksualiteit in elkaar zit.

‘De test is voor belangstellenden die homo, lesbo, hetero of bi zijn’, licht LNBi-voorzitter Luc Houtkamp toe. ‘Of voor wie nog twijfelt. Daarnaast biedt de website ook informatie voor wie wil weten wat biseksualiteit nou precies is’. Volgens COC-voorzitter Frank van Dalen leven er ook binnen de gayscene nog veel vooroordelen over biseksuelen. ‘Dat is jammer en onnodig. Wat meer begrip over biseksualiteit zou een hoop vooroordelen kunnen wegnemen’.

De resultaten van het onderzoek worden op 22 september 2007 gepresenteerd in het kader van Wereld Bi-dag. Het LNBi organiseert op die dag samen met COC Nederland het symposium ‘Van Kinsey naar Klein – biseksualiteit, gedrag en identiteit’.

Hier zullen onder andere schrijfster Karin Spaink, onderzoeker Ron Fox en psychotherapeut Leo Goetstouwers spreken. Aansluitend is er een feest waar de jaarlijkse Bi-Award zal worden uitgereikt aan een persoon of organisatie die van uitzonderlijke betekenis is geweest voor de nationale of internationale bi-beweging.

Dit symposium is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het

Oranjefonds

.

De Nationale Bi-test kan tot en met 15 september worden ingevuld op de website www.hoebibenjij.nl.