Terug naar overzicht

Henk Krol leidt partij 50Plus Noord-Brabant

Krol op de 5de plaats op de lijst voor de Eerste Kamer, die na de verkiezingen voor de Provinciale Staten door de Statenleden wordt gekozen. Dat heeft voorzitter Jan Nagel van de partij zondag gemeld.

‘De laatste tijd merkte ik dat geen enkele partij voldoende aansluit bij mijn overtuigingen’, zegt Krol. ‘De VVD is wel liberaal, maar ook erg militaristisch. De PvdA is sociaal, maar de homo-emancipatie lijkt te worden opgeofferd in een knieval voor de islam. D66 past nog het meest bij me, hoewel ook die partij op onderdelen verschilt van wat ik redelijk vind’.

Maurice de Hond voorziet vijf zetels voor deze partij in de Senaat en 8 tot 10 in de Tweede Kamer.

Henk Krol (60) is al drie decennia hoofdredacteur van de GayKrant. Hij was in de jaren zeventig voorlichter van de Tweede Kamerfractie van de VVD. In de GayKrant van deze week stelt Krol al dat hij zijn functie van hoofdredacteur vooralsnog aanhoudt. De twee taken zullen elkaar niet bijten, stelt de nieuwe lijsttrekker.