Terug naar overzicht

Alkmaar stelt homoambassadeurs aan

Op vrijdag 18 maart a.s. zorgt Emancipatie-wethouder Wim van Veen voor de installatie van homoambassadeurs en buddy’s. De installatie is om 16.00 uur in de Prinsenzaal van het Stadhuis.

Voor Alkmaar is de aanstelling een belangrijke stap.

‘Hiermee geven we een belangrijke impuls aan het voorkomen van discriminatie en aan emancipatie van homoseksuelen. Het is een verdere aanzet tot bevorderen van sociale acceptatie van homoseksualiteit’, stelt wethouder Van Veen.

De voorgedragen ambassadeurs zijn

:
– Mark Warmer, penningmeester van de Alkmaarsche Roei- en Zeilvereniging – focus sport;
– Jan Martijn Stout, lid politiekorps Noord-Holland Noord – focus onderwijs;
– Connie van Iersel, casemanager Geriant – focus ouderenzorg.

Als buddy’s worden voorgedragen

:
– Soumana Coulibaly, oud-profvoetballer bij Leeds United – focus sport;
– Willem Laan, oud-directielid Horizoncollege – focus onderwijs;
– Dhyan Duijn, oud-medewerker Bureau Jeugdzorg – focus zorg;
– Louise Zee, tiener- en jongerenwerk – focus jeugdzorg.

Alkmaar is één van de eerste gemeenten die met homoambassadeurs aan de slag gaat. Tot tevredenheid van Wim van Veen. ‘Inzet is dat alle scholen, zorginstellingen en sportverenigingen in Alkmaar de aanpak tegen homo-intolerantie verankeren in hun beleid’.

Ambassadeurs en buddy’s zijn onafhankelijke vrijwilligers. Zij ontvangen reis- en onkostenvergoedingen via het Art. 1 antidiscriminatie Bureau Noord-Holland. Dit gebeurt vanuit het subsidiebedrag van ruim € 65.000,- dat Alkmaar voor 2011 aan het Art. 1 Bureau verstrekt. Naast deze partijen zijn COC Noord-Holland Noord, Parlan, Sportraad Alkmaar en Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs (SOVON) bij het homoambassadeurschap betrokken.

De gemeente Alkmaar spreekt zich in haar collegeprogramma ‘Alkmaar beweegt’ positief uit over het initiatief van homoambassadeurs. Centraal staat de werking van artikel 1 van de Grondwet over het recht op gelijke behandeling van een ieder. Discriminatie op grond van leeftijd, seksuele gerichtheid, religie of afkomst is daarmee in strijd.

Installatie homoambassadeurs en buddy’s

Datum: vrijdag 18 maart 2011 – vanaf 16.00 uur
Locatie: Prinsenzaal – stadhuis Alkmaar, Langestraat 97
Installatie door wethouder Wim van Veen van Emancipatie