Terug naar overzicht

Burgemeester trouwt paren gelijk geslacht op 1 april

Reden om bij die datum stil te staan en waarom dan niet op die datum trouwen, aldus de voorzitter van het COC Amsterdam, Dennis Boutkan.

‘Nederland en Amsterdam zijn 10 jaar geleden een voorbeeld geweest voor andere landen. Het was een primeur dat de toenmalige burgemeester Job Cohen vier paren van gelijk geslacht trouwde’, aldus Boutkan.

Op dit moment kan in 10 landen door paren van gelijk geslacht worden getrouwd en in veel landen loopt volop de discussie over de openstelling van het burgerlijk huwelijk. Door de openstelling van het burgerlijk huwelijk ontstaat een vanzelfsprekendheid voor gelijke rechten voor homoseksuelen, dit gaat dus verder dan alleen de symboliek van de verbintenis zelf, aldus het COC Amsterdam.

Stellen die willen trouwen moeten wel opschieten, de uiterste datum om in ondertrouw te gaan is donderdag 17 maart. Naast burgemeester Eberhard van der Laan is tevens is hoofdredacteur Henk Krol van de Gay Krant én buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand beschikbaar voor de bijzondere trouwceremonie op 1 april.

Amsterdam zal zich in het weekend van 1 april a.s. promoten als Gay Capital van de wereld. Er zijn diverse evenementen en op vrijdag wordt het weekend feestelijk geopend. Vrijdagavond om 20.00 uur zal er in de Westergasfabriek een tentoonstelling en een debat plaatsvinden met ambassadeurs uit verschillende landen. Zaterdag 2 en zondag 3 april vindt in de Westergasfabriek de trouwbeurs Gay Bride plaats.

Zie voor meer informatie ons dossier Homohuwelijk.