Terug naar overzicht

Homopaar ontvlucht Noordhollands dorp De Rijp

Door voortdurende treiterpartijen en zeer grove discriminatie op het gebied van seksuele geaardheid heeft het stel de biezen gepakt en is uit de buurt vertrokken.

Het voorval werd gisteravond naar buiten gebracht tijdens de commissievergadering Algemene Zaken en Welzijn in de gemeente Graft-De Rijp door PvdA-raadslid Bea van Meerten.

Van Meerten sprak over ‘ernstige beledigingen op het seksuele vlak in een bepaalde buurt’. Er zijn volgens Van Meerten ‘hele vervelende dingen gebeurd’.

Het PvdA-raadslid maakte haar opmerkingen naar aanleiding van het jaarverslag Discriminatiezaken Noord-Holland Noord en signalen uit de betreffende omgeving.

‘Het lijkt mij in eerste instantie de taak van de gemeente hier op te treden. Ik vraag me namelijk af, of de gemeente in deze situatie wel voldoende heeft gedaan’, zei Van Meerten. ‘Het is voor de slachtoffers in deze omgeving niet langer leefbaar gebleken en dat houdt mij enorm bezig’.

Burgemeester Ria Oosterop-van Leussen neemt de zaak zeer hoog op, zo liet zij meteen tijdens de commissievergadering blijken.

Inmiddels is over deze kwestie ook contact gezocht met het HomoNetwerk ‘Roze in Blauw’.

Zie ook:

Zaanstreek – Klachten van agressie fors gestegen

Zie voor meer informatie ons dossier Veiligheid en discriminatie.