Terug naar overzicht

Dialoogdag Kerk en Seksuele Diversiteit

Rev. Macaulay zal spreken over _Spirituality, Sexuality and Gender Diversity_. Hij staat bekend als een dynamisch en inspirerend spreker. Hij is de grondlegger van de House Of Rainbow Metropolitan Community Church in Lagos, Nigeria.

Programma

:
10.00 uur – Inloop, koffie/thee
10.30 uur – Opening en welkom door dagvoorzitter prof. dr. Ruard Ganzevoort
10.45 uur – Toespraak van Rev. Macaulay
11.30 uur – Paneldiscussie o.l.v. Ruard Ganzevoort
12.30 uur – Lunch
13.30 uur – Dialoog aan zes tot acht tafels
14.30 uur – Afronding
15.00 uur – Einde studiedag

Locatie

:
De Kandelaar, schuin tegenover metrostation Ganzenhoef
Bijlmerdreef 1239 te Amsterdam Zuid-Oost

Over de Dialoogdag

:
Op de Dialoogdag zal onder meer stil worden gestaan bij de positie van seksuele minderheden in migrantenkerken, evangelisch-charismatische gemeenten en pinkstergemeenten.

Naast Rev. Macaulay zullen diverse andere deskundigen deelnemen om met elkaar en de aanwezigen van gedachten te wisselen.

Samenstelling discussiepanel:
– Cor Ofman, namens de Evangelische Roze Vieringen. Cor Ofman is als pastor verbonden aan De Open Deur, kerkelijk centrum voor advies en gesprek;
– Ds. Connie Karsten, docent aan de Christelijke Hogeschool Windesheim en voorganger van de Evangelische Gemeente ‘De Oase’ in Zeist;
– Ds. Christien Duhoux-Rueb, doopsgezind predikant en voorzitter van GroenLinks Wassenaar;
– Marco Derks MPhil, theoloog en publicist, actief bij LCC Projecten. Dit is een initiatief van het LKP, CHJC en ContrariO ter bevordering van de sociale acceptatie van homoseksuelen in christelijke kring.

Aanmelden$:
U kunt zich tot 9 april a.s. aanmelden voor de Dialoogdag via rozelinks(@)gmail.com. Wees op tijd want er zijn slechts 100 plaatsen beschikbaar. Vermeld bij de aanmelding of u gebruik wilt maken van de lunch. De kosten van de lunch zijn € 10,- en kunt u contant voldoen aan de zaal.