Terug naar overzicht

Minister De Jager uit de kast

De CDA-bewindsman laat het ochtendblad weten dat hij als de gelegenheid zich voordoet, binnenkort samen met zijn vriend zijn opwachting maken bij officiële gelegenheden.

‘Ik kan u zeggen dat ik heel gelukkig met hem ben’, aldus de 42-jarige De Jager, die benadrukt dat zijn liefdesleven verder een privékwestie is.

Via twitter laat De Jager weten blij te zijn met de vele positieve reacties op de openbaarmaking van zijn geaardheid: Beste mensen, enorm veel positieve reacties gehad nav berichtgeving Telegraaf. Dank daarvoor. Is inderdaad geen issue, maar ook geen geheim_.

Voorzitter Vera Bergkamp van COC Nederland wenst minister De Jager veel geluk toe met zijn nieuwe partner.

‘Het feit dat De Jager’s _coming out groot nieuws is, geeft aan dat we nog niet zo ver zijn met de homo-emancipatie als soms gedacht wordt. Maar liefst éénderde van de homoseksuelen in Nederland is op het werk niet uit de kast’, voegt Bergkamp daar aan toe.

Op het Binnenhof was tot vandaag niet bekend dat na Joop Wijn en Gerda Verburg opnieuw een CDA-minister een partner heeft van hetzelfde geslacht.

De christen-democraten zijn in dat opzicht de partij met het meeste aantal openlijk homoseksuele en lesbische bewindslieden en parlementariërs – te weten het Tweede Kamerlid Ger Koopmans en Europarlementariër Wim van de Camp.

Het hele interview met minister De Jager staat in de De Telegraaf van zaterdag 7 mei.