Terug naar overzicht

AVRO en COC lanceren Hoe heb jij het geleerd?-test

Met de test vestigen COC en AVRO de aandacht op het gebrek aan voorlichting over homo- en transseksualiteit op Nederlandse scholen. Veel Nederlanders hebben op school niets over dit onderwerp geleerd; uit onderzoek blijkt dat ongeveer tweederde van de middelbare scholieren geen voorlichting krijgt.

Internetpetitie

Een overweldigende meerderheid in de Tweede Kamer wil voorlichting over homo- en transseksualiteit op school verplicht stellen, zo bleek tijdens een stemming in juni, maar de regering weigert dat. Daarom is het COC een internetpetitie gestart op www.coc.nl, die gesteund wordt door de AVRO.

De AVRO geeft aan te staan voor een vrije, ruimdenkende samenleving. Voorlichting op school over homo- en transseksualiteit hoort daar bij. Zo krijgen ook toekomstige generaties de mogelijkheid om vrij en ruimdenkend in het leven staan.

Roze bijles

‘Gebrek aan voorlichting op school leidt tot vooroordelen en soms zelfs tot geweld tegen lesbische vrouwen, homo’s, bi’s en transgenders’, zegt voorzitter Vera Bergkamp van COC Nederland. ‘Met de online test kunnen mensen uitvinden hoeveel ze zelf over homo- en transseksualiteit weten. Gezien het gebrek aan voorlichting, zou het me niets verbazen als veel Nederlanders nog wel een roze bijles kunnen gebruiken’.

De eerste resultaten van de test worden bekend gemaakt op zaterdagavond 6 augustus a.s. tijdens het programma Amsterdam Gay Pride–Canal Parade 2011 dat om 22.00 uur op Nederland 3 wordt uitgezonden.

Meer over de plannen van de AVRO rondom en tijdens de Amsterdam Gay Pride zijn de vinden op hoehebjijhetgeleerd.avro.nl.

Het volledige programma van de Amsterdam Gay Pride is te vinden op www.weareproud.nl.