Terug naar overzicht

Haags homopaar weggepest uit Laakkwartier

Volgens een bericht van de PVV hebben er gesprekken plaatsgevonden tussen het homopaar en een ambtenaar van Openbare Veiligheid. Dat kon niet voorkomen dat het stel vorige week verhuisd is, naar aanleiding van aanhoudende intimidatie en pesterijen door ‘allochtone kinderen en jongeren’, schrijft de PVV.

Het homopaar zou ook aangifte hebben gedaan bij de politie. De politie zegt dat na de aangifte een wijkagent is langsgegaan bij het stel. Ook is gesproken met de ouders van de pestkoppen en de school waarop zij zitten. Een week later stonden volgens de politie de verhuisdozen al in de huiskamer. Ook geluidsoverlast van de bovenburen zou hebben bijgedragen aan hun vertrek uit de wijk.

Het COC wil dat de gemeente Den Haag de kwestie tot de bodem uitzoekt. ‘Wat er in Den Haag is precies gebeurd is zal moeten blijken, maar we kunnen niet laten gebeuren dat mensen hun huis worden uitgepest puur om wie ze zijn’, zegt voorzitter Vera Bergkamp van COC Nederland.

‘De jongeren die dit op hun geweten hebben moet hier fors voor boeten’, stelt PVV-raadslid en woordvoerder Emancipatie Paul ter Linden op de PVV-website. Ter Linden wil direct daadkracht van de burgemeester zien. ‘De daders moeten direct worden opgespoord en zowel zij als hun ouders moeten wat de PVV betreft strafrechtelijk worden vervolgd. Het weggepeste stel moet compensatie krijgen voor alle geleden schade en de kosten hiervan moeten worden verhaald op de daders. Het wordt tijd dat niet de slachtoffers maar de daders worden aangepakt’.

Ter Linden heeft schriftelijke vragen ingediend waarin onder andere gevraagd wordt of het weggepeste stel gecompenseerd kan worden. Eerder kwam Utrecht herhaaldelijk in het nieuws door het een weggepest homopaar in Leidsche Rijn.

Het Haagse homopaar wil niet dan hun nieuwe woonplek bekend wordt uit angst voor nieuwe pesterijen.

De Gaykrant komt met een eigen homopest-meldpunt om buurtoverlast te melden. ‘Het is genoeg geweest, er moet een eind komen aan het gepest en getreiter van homo’s en lesbiennes in hun woonomgeving’, stelt Gay Krant-hoofdredacteur Henk Krol.

Zie voor meer informatie ons dossier Veiligheid en discrminatie.