Terug naar overzicht

Coming Out Dag 2011 – Hang de poster op je werkplek!

De regenboogposter vind je HIER, bij de regionale COC-verenigingen en bij de roze café’s, clubs, winkels et cetera waar je ook Gay&Night-magazine vindt. Op 11 oktober a.s. wordt de poster verspreid door gratis dagblad _Metro_. In totaal verspreidt het COC een half miljoen regenboogposters.

Aandacht voor LHBT’s op de werkvloer is hard nodig. Ongeveer een derde is op het werk niet uit de kast, uit angst voor negatieve reacties. 14 Procent van de lesbische werknemers, 28 procent van de homoseksuele werknemers en 75 procent van de transgender-werknemers krijgt daadwerkelijk te maken met negatieve reacties wegens hun seksuele voorkeur of genderidentiteit, zo blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

De Coming Out Dag-poster werd op 3 oktober jl. onthuld door minister Van Bijsterveldt (Emancipatie).

Coming Out Dag 2011 is een initiatief van COC Nederland i.s.m. de Gay Krant en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van OCW.