Terug naar overzicht

Theatertalkshow Pluijm! Reprise

Entreekaarten zijn à 10 euro te bestellen via COC Nijmegen. Zolang de voorraad strekt worden er op de avond zelf ook kaarten verkocht aan de zaal. De prijs van 10 euro geeft recht op toegang tot de voorstelling én op een exemplaar van de cd/dvd-combinatie.

Begin jaren ’90 was de theatertalkshow Pluijm! 16 keer een veelbesproken en altijd uitverkocht evenement in Villa Lila te Nijmegen. Bekende Nederlanders als Robert Long, Mathilde Santing, Jules de Corte, Marjan Berk, Benno Premsela, Annemarie Grewel, Albert Mol, Rudi van Dantzig, Karin Spaink, Willem Oltmans, Xandra Schutte, Henk Krol en Henk van Ulsen maakten hun opwachting naast lokale gasten uit de wereld van kunst en politiek.

Ter opluistering van het 40-jarige jubileum van het COC Nijmegen wordt de succesformule van 20 jaar geleden nog één keer van stal gehaald en worden de inmiddels documentair geworden shows (waarvan twee met beeld én geluid) aangeboden aan het publiek en aan de relaties van het COC Nijmegen. De cd/dvd-combinatie heeft een beperkte oplage en komt niet in de handel.

Nelly Frijda

(1936), bij het grote publiek vooral bekend als Ma Flodder, beleefde een meer dan 50 jaar durende carrière als zangeres, cabaretière en actrice. Na haar huwelijk met de psycholoog Nico Frijda leefde zij tien jaar samen met Annemarie Grewel. Van 2010 tot 2011 zat zij in de Amsterdamse gemeenteraad.

Ahmed Marcouch

(1969) zit voor de PvdA in de Tweede Kamer. Als stadsdeelvoorzitter van het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart maakte hij furore door zijn duidelijke taal en zijn originele aanpak van de problemen. Als Marokkaanse Nederlander speelt Marcouch een belangrijke rol in de interactie tussen allochtonen en autochtonen. Zijn actieve inzet voor de integratie van homo’s en lesbiënnes werd bekroond met de aanmoedigingsprijs homo-emancipatie, op 15 mei jl. uitgereikt door minister Van Bijsterveld.

Hans van Manen

(1932) verwierf wereldfaam met zijn werk als choreograaf. Mede door hem werden Het Nationale Ballet en Het Nederlands Danstheater gezelschappen van internationale allure. Zijn balletten worden wereldwijd uitgevoerd. In 2000 werd Van Manen bekroond met de Erasmusprijs. Naast zijn werk als danser en choreograaf is Hans van Manen een succesvol fotograaf.

Pluijm! Reprise

Datum: zaterdag 22 oktober 2011 – aanvang: 20.00 uur stipt!
Locatie: De Lindenberg, Ridderstraat 23 te Nijmegen
Entree: 10 euro (toegang +cd/dvd-combinatie)
bestellen: www.cocnijmegen.nl