Terug naar overzicht

17e COC Songfestival in Middelburg

COC Zeeland heeft, net als de afgelopen 2 jaar, de eer het Nationaal COC Songfestival te mogen organiseren, aangezien het Homojongerenplatform – winnaar van het vorige songfestival – die het festival in Hilversum zou organiseren, plotseling afzag van de organisatie van het festival. COC Zeeland redde op het nippertje alsnog het festival, door voor de 3e keer achter elkaar de organisatie op zich te nemen.

Het COC Songfestival op zaterdag 3 december in het Spiegeltheater te Middelburg start om 19.30 uur en duurt tot ca. 22.30 uur. Aansluitend is er een afterparty in het COC-cafe Middelburg.

Presentatie en vakjury

Het festival wordt door Tessa International gepresenteerd. Deze inmiddels pas gehuwde ‘dame’ is al sinds 2003 betrokken bij het festival en de diverse voorrondes. Ze had ooit in 1998 een top 10 hit als lid van Tina, Toos en Tessa, het nummer Waardeloos was een parodie op Ademnood van Linda, Roos en Jessica.

In de vakjury zal Ronk Link plaats nemen. Ron is o.a. bekend van deelnemer aan Idols, hij speelde de hoofdrol in de musical Tarzan en momenteel is hij te zien in het TV-programma Fort Boyard.