Terug naar overzicht

WOEST! - debat & toneelstuk homoseksualiteit migrantenkring

Degenen die voor het eerst ontdekken dat zij homoseksueel zijn kunnen er niet openlijk over praten en voor de anderen, die al langer weten dat ze homoseksueel zijn, is het niet vanzelfsprekend om er over te praten. Ouders en de omgeving reageren er meestal niet positief op en dat maakt het voor jongeren die homoseksueel zijn moeilijk om zichtbaar te zijn. Dat vergroot de psychische klachten binnen deze groep.

Amsterdam is The Gay Capital van Nederland, waar iedereen meestal zijn eigen leven kan en mag leiden, maar helaas neemt de discriminatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT´s) elke dag toe. Daarnaast worden de tolerantie en acceptatie van en het respect voor LHBT’s slecht geïnterpreteerd.

Belemmert deze onveiligheid het gevoel van bespreekbaarheid van homoseksualiteit en genderidentiteit? Kunnen we een veilig klimaat creëren waarin LHBT’s met hun ouders en omgeving eerlijk over seksuele diversiteit kunnen praten?

Rondom dit onderwerp organiseert stichting Secret Garden in samenwerking met regisseur Rabello een debat en een toneelstuk in het podium Mozaiek, waar deskundigen en sprekers hun eigen ervaringen zullen vertellen.

Deelnemers aan het debat zijn:

·

Ahmed Marcouch

, Tweede Kamerlid voor de PvdA, die zich heeft ingezet voor de bespreekbaarheid van homoseksualiteit in Amsterdam-Slotervaart en daarvoor de Aanmoedigingsprijs Homo-emancipatie 2011 kreeg, spreekt over zijn activiteiten vanuit zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer.

·

Imam Hashim

, die samenwerkt met stichting Secret Garden spreekt over de acceptatie binnen het geloof.

·

Abu Naga Badawy

spreekt over zijn ervaring met zijn zoon die homo is.

·

Peter Herfst

, psycholoog, spreekt over de beleving van homoseksualiteit binnen de doelgroep zelf en over psychische klachten die zich daarbij kunnen voordoen.

WOEST!

is de nieuwe voorstelling van de theatermaker Marcos Rabello. Bij WOEST! staat het onderwerp ‘homoseksualiteit in de Islamitische wereld’ centraal. Het stuk gaat over de worsteling van Arabische jongeren met hun homoseksualiteit. De strijd met hun innerlijke verlangen en de verwachting van de wereld en de familie. De strijd tussen lichaam en geest.

Marcos Rabello heeft de afgelopen tijd een aantal openlijk Arabische homo’s geïnterviewd. De voorstelling is gebaseerd op de persoonlijke verhalen van deze jongeren.

‘Wat mij tijdens het interview opviel was dat de jongeren hun homoseksuele gevoelens puur en openhartig beschreven. Homoseksuele liefde is gelijk aan heteroseksuele liefde leken zij te willen zeggen; de gewoonste zaak van de wereld in Nederland, maar zeer bijzonder binnen de Arabische community’, zegt Rabello.

WOEST!

is een licht, intiem en beeldende muziektheatervoorstelling. Met deze voorstelling willen de makers dit gevoelige onderwerp bespreekbaar maken en er meer begrip voor kweken binnen de Arabische gemeenschap in Amsterdam.

Regie en vormgeving: Marcos Rabello
Tekst: Peet van Duijenhoven
Muziek : Felipe Ignacio Noriega

WOEST!

– debat & toneelstuk
Datum: vrijdag 18 november 2011 – 16.30-18.30 uur
Locatie: Podium Mozaiek, Internationaal Cultureel Podium Amsterdam-West – Bos en Lommer 189 te Amsterdam
Kosten:
– het debat is GRATIS
– entree toneelvoorstelling: € 12,= voorverkoop, € 14,= aan de deur

RESERVEREN:

Via stichting Secret Garden:
tel: 020-7786120 of 06-14108442
e-mail: info(@)stichtingsecretgarden.nl

Via Podium Mozaiek:
tel: 020-5800381
e-mail: e.kaartverkoop(@)podiummozaiek.nl