Terug naar overzicht

Oproep Dolly Bellefleur: ´roze´ zichtbaarheid Dialoogweek

Met Dolly Bellefleur ondersteunen COC Nederland, het Humanistisch Verbond en Stichting Malaica dit initiatief van Nederland in Dialoog en maken zo ook homoseksualiteit bespreekbaar.

Een relevant en urgent onderwerp, juist omdat het in veel kringen gevoelig ligt, ondanks ruim 900.000 in Nederland wonende lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT´s). Ook voelen veel homojongeren zich op school niet veilig en is ruim een derde van de volwassenen op hun werk niet ‘uit de kast’ uit vrees voor pesterijen.

COC Nederland, het Humanistisch Verbond en Stichting Malaica maken al sinds 2001 homoseksualiteit bespreekbaar in diverse kring en roepen met Dolly op tot ‘roze’ zichtbaarheid, omdat dat werkt!

In de woorden van Dolly: ‘veeg vooroordelen van tafel, laat liefde in plaats van angst regeren, vier de verschillen en laten we er op de dag van de dialoog een dolle boel van maken!’

Dolly Dialoog Dobbelsteen

Speciaal voor de Nationale Week van de Dialoog is er de Dolly Dialoog Dobbelsteen met een aantal actuele ‘roze’ thema’s. Zoals bijvoorbeeld uit de kast komen, pesten op school, zichtbaarheid, de gaypride en het belang van dialoog. Ook kan iedereen een eigen roze onderwerp aankaarten.

Zie Dolly’s Brief met oproep en Dolly’s Dobbelsteen.

Zie HIER voor een overzicht van Dialoogtafels in de buurt.