Terug naar overzicht

Van der Laan lanceert virtuele expositie Pride Photo Award

De lancering van de virtuele expositie vond plaats tijdens een officieel diner in de ambtswoning van de burgemeester met potentiële sponsoren van Pride Photo Award.

‘Deze virtuele tour is een aanrader voor iedereen die de tentoonstelling van de Pride Photo Award gemist heeft, of nog eens terug wil kijken’, zegt burgemeester Eberhard van der Laan. ‘Het zijn stuk voor stuk foto’s die aanleiding kunnen zijn voor een gesprek over sekse en seksualiteit. En misschien helpen onze meningen bij te stellen over wat ‘echte’ mannen en vrouwen zijn. Want als de tentoonstelling één ding laat zien, dan is het dat ondanks die verschillen het allemaal stuk voor stuk ‘echte mensen’ zijn’.

‘Het interactieve van de expositie spreekt een jonge doelgroep aan. Jongeren gaan minder snel naar een tentoonstelling. Juist hen zetten we met de foto’s aan het denken over mannelijkheid en vrouwelijkheid, over stereotypen’, zegt voorzitter Dennis Boutkan van Pride Photo Award en COC Amsterdam. ‘We laten zien dat de lesbische, homo, biseksuele en transgender (LHBT) gemeenschap veel diverser is dan de meeste mensen denken. Het is ook een mooie manier om de expositie te laten zien aan musea in binnen- en buitenland waar we met de expositie naar toe willen reizen’.

De virtuele expositie is te zien op: Virtual Pride Photo Award 2011.

Pride Photo Award streeft naar een genuanceerde beeldvorming en acceptatie van seksuele en genderdiversiteit. De winnaars van de wedstrijd van 2011 zijn afkomstig uit Nederland, België, Duitsland, Groot Brittannië, Frankrijk, Italië, Servië, de Verenigde Staten en Mexico.

Pride Photo Award is een initiatief van COC Amsterdam, IHLIA (Internationaal Homo Lesbisch Informatiecentrum en Archief) en Stichting Homomonument, met steun en advies van Foam en World Press Photo.