Terug naar overzicht

Afscheid Judith Schuyf, voorzitter Homosport Nederland

Judith Schuyf was voorzitter van sHN sinds 2004 en heeft zich onder meer ingespannen voor de totstandkoming van de Alliantie Gelijkspelen (2008) waarvan naast sHN ook NOC*NSF, de John Blankenstein Foundation, COC Nederland, NSA en MOVISIE deel uitmaken.

Tijdens de bijeenkomst wordt aan Schuyf het eerste exemplaar aangeboden van het onderzoeksrapport _Seksuele diversiteit in de sport: sportdeelname en acceptatie_. Het onderzoek is uitgevoerd door sportsocioloog dr. Agnes Elling. Elling zal het rapport toelichten en met de aanwezigen over de onderzoeksresultaten in discussie gaan.

Anya Wiersma, de opvolgster van Schuyf als voorzitter, zal hierna de nieuwe koers van stichting Homosport Nederland toelichten en de nieuwe naam en het nieuwe logo van de organisatie onthullen. Ook het geheel vernieuwde bestuur zal worden gepresenteerd.

Judith Schuyf, van huis uit historicus en archeoloog, heeft een groot aantal publicaties op het gebied van homo-emancipatie, homobeleid en de problematiek van transgenders op haar naam staan. Sinds begin 2007 is Schuyf beleidsadviseur diversiteit/homo-emancipatiebeleid bij MOVISIE, dat zich bezighoudt met de aanpak van sociale vraagstukken op het terrein van welzijn, participatie, zorg en sociale veiligheid.

Agnes Elling studeerde bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en promoveerde in Tilburg op een onderzoek naar in- en uitsluiting in de sport naar sekse en etniciteit (‘Ze zijn er niet voor gebouwd’). Elling is werkzaam bij het Mulier Instituut (centrum voor sociaalwetenschappelijk sportonderzoek).

Anya Wiersma is werkzaam in de schuldensanering in de gemeente Utrecht en is tevens voorzitter van de Vrouwenbond van het FNV. Zij was van 2006 tot 2009 raadslid voor de SP in de gemeenteraad van Amersfoort.

Afscheidsbijeenkomst Judith Schuyf, sHN-voorzitter

Datum: vrijdag 9 december 2011 – vanaf 16.00 uur
Locatie: COC-pand, Rozenstraat 14 te Amsterdam

Aanmelden

– u bent van harte welkom de afscheidbijeenkomst bij te wonen. Graag vooraf aanmelden door een e-mail te sturen naar Wilfred van Buuren.

Zie voor meer informatie ons dossier Sport.