Terug naar overzicht

Homoseksualiteit en Islam, een spannende combinatie?

Homoseksuele leerlingen en leraren kiezen er steeds vaker voor om ‘uit de kast te komen’. Meestal wordt dit goed geaccepteerd door andere leerlingen en leraren, soms echter niet. Als veel leerlingen op een school een islamitische achtergrond hebben, kan dit extra problemen geven.

Om daar op in te gaan organiseert AOb Roze – de groep binnen de Algemene Onderwijsbond die zich bezighoudt met seksuele diversiteit in het onderwijs – in januari 2012 onderwijscafé’s in Alkmaar en Eindhoven.

Daarvoor heeft AOb Roze intercultureel adviseur Gulcay uitgenodigd om te vertellen over dergelijke problemen. Hoe kun je ze voorkomen? Is voorlichting over seksuele diversiteit mogelijk op een ‘zwarte’ school? Hoe zorg je voor een veilige school?

De heer Gulcay informeert middelbare scholen en de politie over problematiek als gevolg van culturele verschillen. In het onderwijscafé kunnen aanwezigen met de heer Gulcay en elkaar in gesprek te gaan.

Deze bijeenkomsten voor leraren, schoolleiders en belangstellenden starten om 16.00 uur en duren tot ca. 18.30 uur: op donderdag 12 januari 2012 in Grand Café Centraal te Eindhoven (Markt 8) en op woensdag 25 januari 2012 in Grand Café Samen te Alkmaar (Houttil 34). De toegang is vrij.