Terug naar overzicht

Roze kerstdienst in Amsterdam

GroenLinks-senator en theoloog Ruard Ganzevoort zal tijdens de roze kerstdienst de preek verzorgen. COC-voorzitter Vera Bergkamp zal voorlezen uit Lucas 2 en Margriet van der Linden, hoofdredactrice van Opzij, vertelt een kerstverhaal. De bekende Amsterdamse travestiet Dolly Bellefleur zal verschillende liederen ten gehore brengen. Daarnaast is er veel gezamenlijke zang.

De dienst draagt het thema ‘Vrees niet!’. Het is een kerstthema, maar ook een thema dat van toepassing is op (christelijke) LHBT’s, aangezien hun seksuele gerichtheid of genderidentiteit nog steeds niet (helemaal) is geaccepteerd in kerk en samenleving.

Het evenement wordt georganiseerd door de Protestantse Kerk Amsterdam in samenwerking met stichting ProGay, het Studentenpastoraat Amsterdam en de Remonstrantse Broederschap en is mede mogelijk gemaakt door de Algemene Doopsgezinde Sociëteit, de Vereniging van Vrijzinnige Protestanten, het Nicolette Bruiningfonds en de Oud-Katholieke Kerk.

Pink Christmas Kerkdienst

Roze kerstdienst in Amsterdam
Datum: vrijdag 23 december 2011 – aanvang: 21.00 uur
Locatie: Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566 te Amsterdam
Iedereen is welkom, toegang gratis.