Terug naar overzicht

PvdA-Politiek Café over geweld tegen LHBT's

‘Homobelagers bekend maar nog niet gepakt’, kopte De Telegraaf onlangs. Homoseksuelen in Amsterdam-West worden bedreigd en getreiterd. Bewoners weten door wie maar durven geen aangifte te doen bij de politie. De politie zegt hierdoor geen maatregelen te kunnen nemen tegen de vermeende daders.

Stadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer maakt zich ernstig zorgen: ‘Als slachtoffer en buurt zeggen te weten wie het is, is dit vaak nog niet genoeg bewijs om iemand aan te houden’. Het gemeenteraadslid Geke van Velzen is bezorgd en stelde onlangs schriftelijke vragen aan het college over de situatie in West. ‘Wat heeft de politie gedaan om de pakkans te vergroten?’, wil zij weten. Er moet namelijk meer kunnen gebeuren, vindt zij.

Moeten we machteloos toekijken? Belagers blijven ongemoeid, slachtoffers voelen zich in de steek gelaten en vluchten naar een andere wijk of andere gemeenten.

Stof voor een stevig debat in Schaefer, hét politieke café van de PvdA-fractie Amsterdam. Met Tweede Kamerlid voor de PvdA Ahmed Marcouch, voorzitter van COC Amsterdam Dennis Boutkan, de politieorganisatie Roze in Blauw, stadsdeelvoorzitter West Martien Kuitenbrouwer en fractiewoordvoerder Geke van Velzen. Gespreksleider is Mohamed Mahdi.

PvdA-Politiek Café Schaefer

Datum: maandag 9 januari
– inloop vanaf 20.00 uur
– aanvang vanaf 20.30 uur
Locatie: Café l’Opera (de vide op de eerste verdieping), Rembrandtplein 27-29 te Amsterdam