Terug naar overzicht

Rotterdam: symposium 'De gelukkige homo'

Het RSG is een vereniging die haar leden aanmoedigt na te denken over onderwerpen die in eerste instantie wat verder buiten het studentenleven lijken te liggen.

Homoseksualiteit is een van die onderwerpen. Er is de laatste jaren veel vooruitgang geboekt, maar desondanks is homo-emancipatie in ons land nog steeds een actueel onderwerp. Waar Nederland het eerste land ter wereld was dat het ‘homohuwelijk’ invoerde, verschijnen er de laatste tijd meer berichten over uit hun buurt weggepeste homostellen en potenrammerij.

Redenen te over dus om je af te vragen: kan er nog wel gesproken worden van Nederland als het homotolerante land dat het ooit was? Zijn er niet signalen te over die duidelijk maken dat er meer aandacht aan de homo-emancipatie besteed moet worden? Of valt het eigenlijk allemaal wel mee en is het helemaal niet zo belangrijk meer of je jezelf nu als hetero, homo of anders identificeert?

Drie inleiders laten hun licht schijnen op de Nederlandse homo-emancipatie anno 2012.

CECILE JANSSENS – hoogleraar EMC

WOUTER NEERINGS – vicevoorzitter COC Nederland

JOHN VAN GELDEREN – HOi-voorlichting

RSG-symposium ‘De gelukkige homo’

Datum: maandag 9 januari 2012 – aanvang 17.00 uur
Locatie: Erasmus Universiteit Rotterdam, Campus Woudenstein VB-47 – Burgemeester Oudlaan 50 te Rotterdam
Entree gratis

Zie voor meer informatie Lustrum RSG.