Terug naar overzicht

Amsterdam - Zorg voor de gezondheid van LHBT's

Uit het Movisie-onderzoek blijkt dat LHBT’s vaker psychische klachten hebben en meer risico lopen op een slechtere gezondheid dan hetero’s, vanwege stress door discriminatie, pesterijen en (de dreiging van) geweld.

‘Wij willen dat de Gemeente Amsterdam in kaart brengt wat de specifieke zorgvraag en aanbod aan homomannen, lesbische vrouwen, transgenders en biseksuelen is op het gebied van (lichte) begeleiding en buddyzorg’, zegt GroenLinks-woordvoerder Fenna Ulichki.

Ook ziet GroenLinks een rol voor zorgverzekeraars en/of andere zorgpartners.

‘Wij willen dat het college van burgemeester en wethouders dit probleem voortvarend aanpakt’, zegt Ulichki. ‘Het college moet in gesprek gaan met zorgverzekeraars en andere zorgpartners om snel te komen tot heldere resultaten’.